Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is mouwlengte 6?

Mouwlengte 6 is de benaming voor overhemden met een standaard lengte mouw. Deze overhemden zijn ontwikkeld voor de gemiddelde man met een normale armlengte. Mouwlengte 6 overhemden hebben een mouw van ongeveer 64 centimeter, al kan de lengte per fabrikant verschillen. De meeste mannen passen mouwlengte 6 het best.Het belang van de juiste mouwlengte

Wat maakt de juiste mouwlengte nu zo belangrijk? Een goede mouwlengte bepaalt of een overhemd lekker zit en verzorgd oogt. Wanneer de mouwlengte perfect is ziet u er stijlvol uit. Te lange mouwen zien er slordig en nonchalant uit. Te korte mouwen zorgen dat een overhemd te krap zit op de schouders, en dat het gaat knellen. U zult het overhemd dan liever in de kast laten hangen.

De perfecte mouwlengte

Maar wat is nu de perfecte mouwlengte? Er zijn twee antwoorden op deze vraag. Bij reguliere overhemden die u informeel of zakelijk draagt, valt de mouw het liefst op de knik tussen pols en hand. Wanneer u echter een kostuum draagt met manchetten, dient de manchet van het overhemd ongeveer één ŕ twee centimeter onder uw colbert uit te komen. U kunt precies de manchetknoop zien. U heeft daarvoor iets meer lengte op de mouw nodig.

Andere belangrijke maten

Om het juiste overhemd met de perfecte pasvorm te vinden moet u ook uw andere maten kennen. Naast de lengte van uw arm zijn uw boordmaat, borstomtrek, taillewijdte en ruglengte bepalend voor de pasvorm. Het kan lonen om al deze maten eens na te meten, voor u uw volgende overhemd aanschaft.

Hoe meet ik mijn mouwlengte?

Plaats het meetlint op de punt van de schouder in een rechte lijn tot net onder de pols. Voor het mooiste resultaat neemt u twee centimeter speling op de pols. De meeste overhemden zijn gemaakt van 100% katoen. Katoen krimpt ongeveer twee centimeter in de was. Door de speling blijft uw overhemd lange tijd mooi zitten.

Tips voor het meten

U gebruikt voor het nemen van uw maten het liefst een kledingmeetlint. Dit is een zacht meetlint dat de ronding van het lichaam goed kan volgen. Het is belangrijk dat u rechtop staat, zich lang maakt en normaal ademhaalt. Laat uw armen ontspannen langs uw lichaam vallen. Op deze manier bepaalt u de perfecte maten voor uw overhemd.