Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is Pima katoen?

Pima katoen (ook wel ‘Subpima’) is de zachtste en sterkste katoensoort. Het is vernoemd naar een Amerikaanse indianenstam; zij verbouwden deze katoenplant als eerst op grote schaal. Stoffen van Pima katoen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. De katoen wordt oorspronkelijk verbouwd in Amerika, maar inmiddels ook in Peru en Australië.
Wat is het verschil tussen Pima katoen en gewoon katoen?

Pima katoen onderscheidt zich van gewoon katoen door de sterkte en de lengte van de vezel. De vezel van Pima katoen is veel sterker dan die van gewoon katoen. De vezels zijn 35% langer. Dit resulteert in een zachter, sterker katoen met een mooie glans. Pima katoen is lichter van gewicht dan gewoon katoen.


Verschillen tussen Pima katoen en Egyptisch katoen?

Pima katoen is van vergelijkbare kwaliteit als Egyptisch katoen. De vezels van Pima katoen zijn meestal iets korter dan die van de Egyptische variant. Beide katoensoorten worden zeer fijn geweven, waardoor ze meer vocht absorberen dan gewoon katoen.


Eigenschappen van Pima katoen

Door de extra vezellengte neemt Pima katoen kleur beter op, en blijft de kleur van Pima stoffen langer mooi. Pima katoen is daarnaast duurzamer dan gewoon katoen. De productie is minder belastend voor het milieu, waardoor het een van de milieuvriendelijkste katoensoorten is. Pima is ook vormvaster. Pima katoen neemt wel meer vocht op dan gewoon katoen, en is daarom in sommige gevallen lastiger te reinigen.


Toepassingen van Pima katoen

Pima katoen wordt gebruikt in kleding van hoge kwaliteit, en door merken die duurzaamheid belangrijk vinden. Het wordt toegepast in alle kledingstukken: van ondergoed tot bovengoed. Wij bieden een groot assortiment aan Pima katoenen poloshirts. Verder bieden we Pima boxers aan, die door de fijne weving zowel sterk als superzacht zijn.


De voordelen van Pima katoen

Een shirt van Pima katoen is van de beste kwaliteit. Het blijft veel langer mooi dan vergelijkbare shirts van gewoon katoen. Het heeft een diepere kleur, en behoudt zijn kleur en vorm langer. Door het lagere gewicht van de stof dragen de shirts lichter, en ze ademen beter. Hierdoor zijn shirts van Pima katoen zeer comfortabel, zacht, en toch erg slijtvast.