Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is poplin katoen?

Poplin katoen is een fijn geweven stof van katoen. Poplin is redelijk sterk. Poplin katoen is dankzij de fijn geweven weving een gladde stof. Poplin katoen wordt veel gebruikt voor overhemden en jassen, en heeft een kenmerkende dwars-ribbel in de afwerking. Poplin wordt ook wel tabinet of popeline genoemd.

Voorbeeld Poplin katoen:Welke soorten poplin zijn er?

Poplin is een weving, geen materiaal. Naast katoen worden er ook andere materialen gebruikt in deze weving. De duurste poplin stof wordt gemaakt van een combinatie van zijde en wol. Dit is de beste kwaliteit poplin. De goedkoopste poplin wordt gemaakt van katoen en polyester. De meest gebruikte polin is gemaakt van 100% katoen. De meeste overhemden worden gemaakt van een katoenen poplin of een poplin blend met katoen.

Waarom is poplin katoen zo geschikt voor kleding?

Doordat poplin katoen altijd in platbinding wordt geweven is het redelijk sterk. Poplin katoen wordt tegenwoordig vaak geweven van twee even dikke garens, waardoor een mooie egale stof ontstaat. De stof is daarom zeer geschikt voor zowel zakelijke als informele overhemden. De stof is kreuk- en strijkvrij, en daarom zeer populair. De meeste easy-iron overhemden zijn vervaardigd van een poplin blend van katoen en polyester.

Hoe is poplin katoen ontstaan?

Tegenwoordig worden de meeste overhemden gemaakt van poplin katoen. De term ‘poplin’ is afkomstig uit Frankrijk, uit de streek Avignon. Daar werd in de 15e eeuw de stof ‘papelino’ gemaakt, vernoemd naar de paus. Poplin werd toen gemaakt van zijde en katoen, en was dus een luxe stof.

Welke toepassingen heeft popline?

Poplin, of popeline, werd vroeger vooral gebruikt voor het vervaardigen van zware winterjurken in wol of zijde. Poplin was verder populair als meubelbekleding en beddengoed.

Wat is het verschil tussen poplin en Oxford?

Er worden verschillende wevingen gebruikt voor het maken van overhemden. Poplin katoen is het meestgebruikte materiaal. Andere veelgebruikte wevingen zijn Oxford, twill en visgraat. Deze wevingen zijn dichter, zwaarder en sterker dan poplin, maar zijn daarom ook stugger. Ze hebben verschillende reliëfs, en zijn dus niet zo egaal als poplin. Poplin is goedkoop, redelijk sterk en mooi. Geen weving is daarom zo veelzijdig als popline.