Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Actie: 6 pakjes sokken bestellen naar keuze = 3 betalen (goedkoopste pakjes zijn gratis) < BESTEL snel >

Wat maakt een sporttas van hoge kwaliteit?

Of het nu gaat om een sportrugzak, een sporttas of een gymtas, kwaliteit en duurzaamheid zijn van belang bij dagelijks gebruik. Om de juiste keuze van een sporttas, gymtas of rugzak te maken, is het belangrijk te letten op enkele tekens die ‘kwaliteit’ van ‘slechte kwaliteit’ sportaccessoires onderscheiden.

Wat maakt een sporttas van hoge kwaliteit?  

Materialen

De kwaliteit van de materialen van een sporttas of rugzak is van groot belang bij de keuze ervan. Het is een goed idee om te gaan voor merken waarvan u de kwaliteit vertrouwt, vooral als het gaat om een tas of rugzak voor dagelijks gebruik.

Katoen en nylon stoffen zijn enkele van de mooie stoffen voor sportrugzakken en -tassen die zorgen voor duurzaamheid, minimale slijtage en kwaliteit. Ze zijn gemakkelijk te wassen, relatief laag in prijs en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Andere geschikte stoffen voor de sportaccessoires zijn: nylon taffeta en spandex. Nylon tafzijde stoffen worden gekenmerkt door duurzaamheid en zijn niet voor niets favoriete stoffen bij de productie van tassen.

Daarnaast biedt polyurethaan stoffen ook bescherming tegen vocht en hoewel ze niet zo duurzaam zijn als nylon taffeta stoffen, bieden ze ook kwaliteit in sportjassen en rugzakken.

Wij raden lederen stoffen af voor sportjassen en rugzakken, omdat ze onaangename geuren kunnen absorberen en niet gemakkelijk te wassen zijn.

 

Waterdichtheid

Waterdichtheid is een ander belangrijk aspect van een sporttas of duffel. Aangezien u vaak bezwete of natte kleren in uw sporttas moet stoppen, is het een goed idee dat de stoffen ervan waterdicht zijn. Dit bespaart u ook de momenten waarop u door de regen wordt overvallen zonder een paraplu.

Het ontwerp moet ook voorkomen dat vocht de compartimenten bereikt waar zich spullen bevinden die niet nat mogen worden.

Een ander belangrijk detail zijn de schouderbanden en handvatten die versterkt en verstelbaar moeten zijn om een grotere duurzaamheid tegen slijtage en comfort bij het dragen moet garanderen.

 

Capaciteit

Een sporttas, rugzak of duffel is fijn, met voldoende vakken in klein en groot formaat voor alle benodigdheden, zoals: sportkleding, sportschoenen, waterfles, enz.

Het is ook fijn om zowel grote als kleine vakken te hebben waar u kleine spullen, zoals: portemonnee, sleutels en andere benodigdheden kunt opbergen, naast de iets grotere spullen zoals sneakers en teams.

 

Functionaliteit

Functioneel is een sporttas of rugzak die een gemakkelijke en handige organisatie in de tas heeft met een maximale benutting van de lege ruimte.

Een goed georganiseerde sporttas of rugzak helpt u snel het item te vinden dat u nodig heeft, wat erg belangrijk is als u de tas vaker gebruikt.

Controleer bij het kiezen van een sporttas of rugzak of er voldoende vakken zijn die goed vastzitten en verschillende voorwerpen scheiden, bijvoorbeeld: toiletartikelen van sportschoenen of vuile kleren van schone kleren.
 

 

Compactheid

Bij de aankoop van een sporttas, handtas of rugzak is het belangrijk rekening te houden met uw levensstijl en persoonlijke voorkeur. Het volume van de sporttas of rugzak is belangrijk, maar tegelijkertijd moet het gekozen model in een lade van de kleedkamer passen.

Het ontwerp is ook bepalend voor de compactheid. Het is belangrijk vormeloze tassen of rugzakken te vermijden, die groter worden als ze vol zijn. Kies modellen met een stijve structuur, waarvan de vorm op verschillende plaatsen kan passen.

 

Gewicht

Hoewel het vaak wordt onderschat, is het gewicht van de sporttas, rugzak of handtas ook belangrijk. Als u bijvoorbeeld een sportrugzak zoekt om in de bergen te wandelen of voor lange tochten, is het totale gewicht belangrijk.

Aangezien u op reis veel spullen moet meenemen en de maximale capaciteit van de sportrugzak moet benutten, is het belangrijk dat deze licht van gewicht is. De stoffen zijn wenselijk om zo stevig mogelijk te zijn, zodat u zich comfortabel kunt bewegen zonder risico op letsel of verlies van spullen uit de rugzak.

Bepaal dus precies voor welke activiteit je een sportrugzak nodig hebt en kies dan een ontwerp.

 

Doet het merk ertoe?

Zoals reeds gezegd, hangt de bouwkwaliteit van een sportaccessoire vooral af van de fabrikant.

Als het om sportaccessoires gaat, kan het niet misgaan als u kiest voor een artikel van wereldberoemde merken. Zij hebben zich in de loop der jaren gevestigd als één van de succesvolste bedrijven voor alle soorten sportuitrusting.

Dat blijkt wel uit de sportteams en de verschillende soorten sportaccessoires die door sporters worden gedragen: voetballers, basketballers, tennissers en anderen.

Als je een sportartikel kiest en besluit het online te bestellen, is een goede tip om dat te doen bij officiële distributeurs van populaire sportkledingmerken. Dit is raadzaam, omdat de online ruimte vol staat met replica's van bepaalde merken.

Soms is het beter te investeren in een duurder sportaccessoire dat veel langer meegaat dan een goedkopere versie die je weer moet vervangen.

Of u nu kiest voor een sporttas, rugzak of handtas, het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat deze van hoge kwaliteit is.