Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Wat zijn de poloshirtstijlen?


Poloshirts worden nog wel gerekend tot de informele of casual kleding, maar het zijn keurige T-shirts. In tegenstelling tot het T-shirt heeft een poloshirt een kraag. Verder kan het net als een T-shirt uitgevoerd zijn in korte of lange mouwen. Heren zijn in de zomer vooral gesteld op het poloshirt met korte mouwen. Echter, de modetrends wijzen uit dat steeds meer heren poloshirts met lange mouwen in de winter kiezen.

Veel mannen stellen het verschijnen van deze modetrend zeer op prijs. HemdVoorHem.nl beschikt altijd over een uitgebreide collectie heren poloshirts zodat u zeker het poloshirt voor uzelf aantreft.


Wat zijn de poloshirtstijlen?

Heren dresscodes & stijlen

Voor de heren is er een zee aan dresscodes en kledingstijlen om uit te kiezen. Echter, in onze collectie hebben we het accent gelegd op zes van de belangrijkste dresscodes en kledingstijlen. Hierbij is gelet op de mogelijkheid voor het nodig hebben van deze dresscodes in het dagelijks leven. Het hoeft dus niet zo te zijn dat u ze allemaal nodig zal hebben. Het is zeker de moeite waard enige kennis te hebben over deze dresscodes en stijlen.

Voor u is het dan duidelijk wanneer u wel of niet voor het poloshirt kunt kiezen. Gelegenheden die te maken hebben met de verschillende kledingstijlen en aparte dresscodes zijn onder meer bruiloften, gala’s en sociale evenementen. De nadruk wordt hierbij gelegd op de dresscodes die u in het dagelijks leven nodig kan hebben met het poloshirt als het belangrijkste kledingstuk.

Dagelijks zou u te maken kunnen hebben met de kledingstijlen business casual, business formal, casual, cocktail, smart casual en tenue de ville.
 

Poloshirt stijlen

Het poloshirt hoort tot de casual kledingstukken, maar is toch netter dan het T-shirt. Naast kledingstijl casual kunt u het poloshirt combineren met formele elementen bij de kledingstijlen business casual en smart casual. U hoeft geen rekening te houden met regels of voorschriften bij de kledingstijl casual. Natuurlijk kleedt u zich op verschillende manieren aan de hand van wat uw gevoel zegt.

Zo kleedt u zich anders naar de vrijmarkt op Koninginnedag toe dan op een avondje wanneer u een date heeft. U kunt op basis van uw persoonlijke wensen uw kleding combineren, want het is tenslotte uw besluit.

Het poloshirt wordt verder geaccepteerd bij de kledingstijl business casual. Deze kledingstijl wordt gevormd door een combinatie van casual en professionele kleding. Dresscode business casual zit tussen de kledingstijlen business professional en smart casual in. U mixt hierbij professionele kleding, zoals het overhemd of een nette broek, met casual kleding, zoals een blazer, een chino of het poloshirt.

Business casual wordt dagelijks door veel mensen naar kantoor gedragen.

Het poloshirt is ook toegestaan bij de kledingstijl smart casual die tussen business casual en casual in zit. Bij smart casual gaat het om de combinatie van casual kleding met formele kleding. De smart casual kledingstijl heeft als andere bekende namen, stijlvol casual of semi-net.

Het woord “smart” is geïntroduceerd door de Britten die het toepassen aan te duiden dat u goed gekleed bent. Uiteindelijk is het zo dat dresscode smart casual de goed geklede variant van casual is. Dresscode smart casual geeft u de ruimte te kunnen variëren met kledingstukken. Wel is het van belang dat u niet te keurig of te gewoontjes voor de dag komt.
 

Poloshirt business casual

Business casual wordt door veel mensen gedragen op kantoor. Hierbij is een poloshirt mogelijk als u het combineert met een nette broek. De polo draagt u in de broek. De broek is een nette pantalon, een chino, een broek van corduroy, katoen of zelfs linnen. Belangrijk is dat de broek keurig valt en dat de broekspijpen net lager dan de bovenkant van je schoenen komen.
 

Business casual combinaties met polo

Een mooie kaki broek valt bijvoorbeeld mooi te combineren met een poloshirt. U heeft de mogelijkheid met veel kleuren en prints te spelen binnen deze kledingstijl. U kunt deze vrijheid gebruiken om uw persoonlijkheid te tonen. U heeft keuze uit bijvoorbeeld blauw, bordeauxrood, cognac, groen, kaki, lichtgrijs, lichtroze of paars. Echter, deze dresscode is nog steeds een professionele.

Kleding met opdruk, te zwaar beladen of lawaaierige prints en kleuren horen niet.
 

Te allen tijde de pasvorm meenemen

Zorg ervoor altijd te letten op de pasvorm van de kledingstukken, ook al is uw look nog zo casual als maar kan. Het doet uw uitstraling gewoon geen goed.
 

Poloshirt casual

Een jasje of overhemd is niet verplicht bij dresscode casual. Echter, de gelegenheid is wel bepalend voor het niveau van informele elementen die u kiest. Gaat u naar kantoor bijvoorbeeld en is de casual dresscode geaccepteerd, dan heeft u uitgebreide keuze uit nette broeken van linnen, pantalon en zelfs de jeans. Vanzelfsprekend past de korte broek niet in het rijtje. Op kantoor moet u nu eenmaal keurig gekleed zijn en combinaties met de polo kleden mooi af.

U draagt de korte broek met een luchtige polo uiteraard op een casual evenement in de warme zomermaanden. ’s Avonds op een date gekleed in de casual dresscode gevarieerd met de polo geeft mooie opties voor een verzorgde look. Zo bent u gekleed voor de gelegenheid. De casual dresscode is compleet met sneakers als accessoires. Gespschoenen, loafers, mocassins of veterschoenen zijn ook perfect.
 

Casual met poloshirt variëren

U combineert een jeans of chino met een poloshirt en loafers of sneakers. Over de kleuren bent u vrij in uw keuze bij deze kledingstijl. Een donkere spijkerbroek biedt een nettere uitstraling. Terwijl een lichte spijkerbroek, eventueel met wassing, voor een echte casual uitstraling zorgt. Breng uw persoonlijkheid wat meer naar voren met opvallende kleuren, prints en ontwerpen.

Beige, donkerblauw, zwart of kaki zijn altijd prima kleurkeuzen voor de broek want die zijn goed te combineren. Als het gaat om kleur van de broek kunt u ook ermee spelen door een keer voor (bordeaux)rood, geel, groen of wit te gaan.
 

Altijd belangrijk: de pasvorm

De pasvorm blijft te allen tijde van belang, ook al bent u casual gekleed. De polo moet ook goed en netjes aan je lichaam zitten. Met te wijde of juist te strakke kleding bereikt u niet het gewenste resultaat voor uw look.
 

Smart casual met poloshirt

Smart casual zit altijd goed als u zorgt voor nette of geklede kledingstukken in de outfit, gecombineerd met casual kledingstukken. Een katoenen broek, chino of nette spijkerbroek met een colbert of blazer zijn prima combinaties. Een mooi T-shirt maakt de smart casual outfit compleet. U kleedt zich iets netter, met een pantalon en overhemd.
 

Smart casual variëren met polo

De smart casual dresscode kunt u op een interessante manier variëren door voor verschillende accessoires te gaan. Mogelijkheden zijn een pochet met een leuk kleurtje of print, een mooie riem of een uniek horloge. Nog een net element dat past bij een casual outfit zijn de bretels. Een lange mouw polo met een broek is ook een perfecte combinatie.

Neutrale kleuren zoals grijs en lichtblauw zijn te combineren met kledingstukken die een meer opvallende kleur hebben waaronder donkerblauw, (bordeaux)rood, groen, paars, beige, bruin en pasteltinten.
 

De pasvorm nog steeds belangrijk

Ongeacht het niveau van casual in uw look, een goede pasvorm is belangrijk. Uw uitstraling komt niet tot zijn recht met te wijde of te strakke kleding.