Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat zijn goede herenslips?

De herenslip is terug van weggeweest! De boxershort is nog steeds het meest gedragen herenondergoed, maar de slip is begonnen aan een comeback.


 
Herenslips zijn een traditioneel en strak model herenondergoed zonder pijpjes. De uitsnede op het bovenbeen ziet eruit als een Y-vorm. Ze zijn nauwsluitend en bieden veel ondersteuning.
 

Wat is een goede herenslip?

Een goede herenslip biedt de juiste mate van comfort en ondersteuning. Het materiaal en pasvorm zijn hierbij belangrijk. Daarnaast is de kwaliteit belangrijk. Ondergoed was je vaak, het materiaal moet dus lang meegaan. Tegenwoordig is de look ook steeds belangrijker.
 

Welke pasvorm heeft een slip?

De slip wint het van de boxershorts als het gaat om ondersteuning. Hij houdt het zaakje in een vaste positie. Handig voor actieve mannen en sporters. Maar ook als je het fijn vindt om de benen vrij te houden. Voor sporters met stevige dijbenen is de slip perfect. Het model is strak en zit hoog bij de lies zodat hij niet gaat knellen. De slip geeft mannen over het algemeen een groot gevoel van veiligheid omdat alles goed om zijn plek blijft zitten. 
 
De heupslip is iets lager uitgesneden dan de traditionele slip. De Y-vorm die je bij de normale slip ziet, is bij deze variant iets horizontaler.
 

Van welk materiaal is een goede herenslip gemaakt?

Het materiaal van een goede herenslip is comfortabel, ademend en duurzaam. Belangrijk is dat het materiaal niet schuurt en fijn op de huid zit. Ook moet de stof tegen een stootje kunnen en lang meegaan.
 
Het meeste herenondergoed wordt gemaakt van katoen. Katoen is ademend, zacht, natuurlijk en niet te duur. Het nadeel van katoen is echter dat het zijn vorm snel verliest. Daarom zijn er veel blends op de markt die het beste van twee of meerdere stoffen combineren. Voor slips zie je vaak een combinatie van katoen en elastaan of katoen en nylon. Nylon is een synthetische stof die snel droogt en een mooie pasvorm heeft. Ideaal voor sporters. Ook is nylon zeer slijtvast. Elastaan maakt een stof soepeler en elastischer.

Er zijn ook bamboe slips verkrijgbaar. Dit is een heel zachte en comfortabele stof. Bamboe ademt bijzonder goed en neemt tot zeven keer meer vocht op dan katoen. Polyester is een dunne en ademende stof, maar iets minder absorberend. Handig voor onder een strakke broek. Zijde geeft een klassieke, chique look aan ondergoed. Zijde is een lichte en verkoelende stof, maar biedt niet veel ondersteuning. Nieuwe stoffen en blends voor ondergoed zijn continu in ontwikkeling.
 

Niet te strak

Koop je ondergoed niet te krap. Op die manier raakt alles afgekneld. Bij te groot ondergoed, mis je weer de juiste ondersteuning. Ook kunnen er proppen stof onder je broek ontstaan die er niet netjes uitzien. Goede test: kun je een hele hand in je onderbroek steken? Dan is die waarschijnlijk een maat te groot.
 

Herenslip is bijna een eeuw oud

In de jaren dertig van de twintigste eeuw werden de eerste herenslips verkocht in de Verenigde Staten. De eerste reclameslogan voor de herenslip was: ‘Look good, feel good be twice the man in Y-Front’. Dit ondergoed werd razend populair en al snel verspreidde deze trend zich naar Europa. In de jaren negentig verloor de slip het van de boxershort die toen vooral bij jongeren heel populair werd. Maar de slip is momenteel een comeback aan het maken.
 

Basiskleuren en bescheiden prints

Herenondergoed mag er, net als damesondergoed, tegenwoordig ook aantrekkelijk uitzien. Je vindt ze vooral in de basic kleuren, zwart, wit, rood, blauw, grijs. Hoewel ze meestal niet zulke uitbundige prints hebben als sommige boxershorts, zijn ook herenslips tegenwoordig wat opvallender. Je ziet ze in wat fellere kleuren en met bescheiden geometrische prints. Ook zijn er varianten met gulp op de markt.