Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Welke kleur overhemd draag je onder een trui of pullover?

Een trui over een overhemd is een casual-nette look. Je kunt er veel kanten mee op. Een wit overhemd met een donkere pullover is perfect voor op kantoor. Een overhemd met een print onder een trui is iets speelser. Bovendien zijn het twee looks ineen. Overdag draag je het overhemd en ’s avonds als het iets kouder is trek je daar je trui overheen.Welke kleur overhemd kies je onder je trui? Als je de juiste kleuren kiest en ze goed combineert, dan gaan het overhemd en de trui voor je werken. Ik help je in dit artikel met een aantal goede kleurencombinaties.
 

Welke kleurcombinaties overhemd en trui werken het beste?

Met de neutrale kleuren zwart, wit en grijs kun je het bijna niet fout doen. Ze combineren met elkaar en met andere kleuren. Qua kleur is het het beste als het overhemd lichter is dan de trui. In zakelijke sferen kiezen veruit de meeste mannen voor een wit overhemd met een donkere of gekleurde pullover. Als je voor een trui met print gaat, zorg dan dat je een effen overhemd aanhebt. En andersom natuurlijk, draag met een opvallend overhemd een effen trui. Qua prints: kies voor een streep, ruit of blok.
 

Ton-sur-ton of contrastrerend

Bij kleurcombinaties kun je kiezen voor ton-sur-ton, dat zijn twee verschillende tinten van dezelfde kleur. Dit geeft een smaakvol resultaat. Denk aan lichtblauw met donkerblauw of lichtgroen met donkergroen. Een kleurcontrast is iets gewaagder. Belangrijk is dat je niet te heftige kleuren kiest. Om het makkelijker te maken, zet ik hieronder een aantal goede kleurcombinaties op een rij.
 

Zakelijk, neutraal

 • Wit overhemd met (donker)blauw, (bordeaux)rode of grijze pullover
 • Lichtblauw overhemd met beige pullover
 • Lichtgrijs overhemd met donkerblauwe, bordeauxrode pullover
 

Zakelijk, stijlvol

 • (Licht)grijs overhemd met een zwarte pullover
 • Grijs overhemd met oranje, gele of roze pullover
 • Grijs of wit overhemd met pastelkleurige pullover
 • Bordeauxrood overhemd met navyblauwe pullover
 • Zwart overhemd met beige pullover
 

Trendy, speels

 • Legergroen overhemd met een bordeauxrode pullover
 • Blauw overhemd met mat oranje of lichtgroene pullover
 • Rood overhemd met matgroene of matoranje pullover
 • Matgroen overhemd met gele pullover
 • Denim overhemd met een camel pullover
 • Groen overhemd met oranje, blauwe pullover
   
 

Welke kleurcombinaties werken niet?

Vermijd complementaire kleuren zoals blauw met rood, geel met rood en blauw met geel. Hetzelfde geldt voor oranje, groen en paars. Te neutrale kleuren combinaties werken ook niet, zoals zwart met donkerblauw of bruin en bruin en grijs. Je outfit valt daarmee helemaal weg.
 

Hoe draag je een overhemd met trui?

Een pullover over een overhemd, geeft een meer geklede outfit dan alleen een overhemd. Het is dus een prima variant op het overhemd met jasje. De pullover kan zowel op een nette broek als op een spijkerbroek of chino worden gedragen. Je kan hem met of zonder overhemd dragen. En met of zonder jasje. De trui gaat ook goed samen met een overhemd en een stropdas. Als je de look iets meer casual wilt, bijvoorbeeld op een feestje, laat dan het overhemd los onder je trui vandaan komen.
 

V-hals versus ronde hals

De V-hals heeft een zakelijke en strakke look. Een ronde hals oogt iets meer casual en zacht. Als je onder een ronde hals een overhemd draagt, laat je iets minder van het overhemd zien dan wanneer je die onder een V-hals draagt. Belangrijk met een ronde hals is dat de kraag van je overhemd onder de trui valt. Voor mannen met een korte nek is de V-hals extra geschikt, omdat dat je nek visueel langer maakt. Heb je een lange nek, dan geldt uiteraard het omgekeerde. Kies dan een ronde hals. Daarnaast geldt dat gezette mannen hoge, ronde halzen beter kunnen vermijden.
 

Do’s and don’ts

Belangrijk bij de overhemd-met-trui-look is dat beide kledingstukken mooi aansluiten op het lichaam. Een te grote maat kan zorgen voor teveel stof en bollingen en ziet er onverzorgd uit. Een te kleine maat kan gaan opkruipen. Kies voor een slimfit overhemd met een nette kraag. Als je een T-shirt draagt, zorg dan dat die niet te zien is onder je overhemd. En nooit doen: een polo dragen onder een pullover.
 

Italiaanse look

Tegenwoordig zie je wel eens mannen met een coltrui over een overhemd. Die trendy look komt uit Italië overgewaaid. De rand van de opstaande boord van het overhemd steekt dan onder de col uit.