Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Welke kleur past bij u?

Bij het kiezen van de juiste kleding is de kleur net zo belangrijk als de stijl, de snit en de pasvorm. Met de juiste kleuren ziet u er zelfverzekerd, stijlvol en samenhangend uit, terwijl de verkeerde kleuren u kunnen uitwassen, u bleek of vermoeid doen lijken of gewoonweg kunnen botsen met uw huidstint. Maar hoe weet u welke kleuren geschikt zijn voor u? Hier is een gids om u te helpen bepalen welke kleuren het beste bij u passen, gebaseerd op uw huidstint.

Uw huidstint bepalen

De eerste stap om te bepalen welke kleuren het beste bij u passen, zijn door uw huidstint te bepalen. Uw huidtint is niet hetzelfde als uw huidskleur, die verwijst naar de tint van uw huid. Uw huidstint is de onderliggende tint die uw huid zijn warmte of koelte geeft. Zo bepaalt u uw huidstint:

 1. Kijk naar de binnenkant van uw pols in natuurlijk licht. Wat ziet u? Als uw aderen blauw of paars lijken, dan heeft u een koele huidstint. En als uw aderen groen lijken, heeft u een warme huidstint. Als u een neutrale huidstint heeft, kunt u aderen hebben die blauwgroen lijken.

 

Zodra u uw huidstint heeft bepaald, kunt u kleuren kiezen die deze aanvullen en u er op uw best doen uitzien.

 

Warme huidtinten

Mannen met een warme huidstint hebben een gouden, gele of perzikkleurige ondertoon. Als u een warme huidstint hebt, heeft u geluk - warme kleuren zoals rood, oranje en geel staan u meestal goed. Hier zijn enkele kleuren die bijzonder geschikt zijn voor warme huidtinten:

 •     Olijfgroen

 •     Roest

 •     Koraal

 •     Terracotta

 •     Warm bruin

 •     Mosterdgeel

 •     Honing

 

Koele huidtinten

Mannen met een koele huidstint hebben roze, rode of blauwe ondertonen. Koele kleuren zoals blauw, groen en paars zijn uw vrienden. Hier zijn enkele kleuren die bijzonder flatterend zijn voor koele huidtinten:

 •     Kobaltblauw

 •     Hemelsblauw

 •     Diep paars

 •     Bosgroen

 •     Houtskool grijs

 •     Lavendel

 

Neutrale huidtinten

Mannen met een neutrale huidstint kunnen verschillende kleuren dragen, van koel tot warm. Als u een neutrale huidstint heeft, dan heeft u de meeste flexibiliteit qua kleurkeuze. Hier zijn enkele kleuren die bijzonder flatterend zijn voor een neutrale huidstint:

 •     Lichtblauw

 •     Seafoam Groen

 •     Roze

 •     Taupe

 •     Grijs

 •     Crème

 

Zwart en wit

Zwart en wit worden beschouwd als neutrale kleuren en zijn flatterend voor alle huidtinten. Zwart is een tijdloze en klassieke kleur die u zowel kunt aankleden als uitdossen en u er strak en geraffineerd uit kunt laten zien. Wit is een frisse en knisperende kleur waarmee u er netjes en verzorgd uitziet, vooral in de zomermaanden.

 

Kleuren integreren in uw garderobe

Nu u weet welke kleuren het beste bij u passen, is het tijd om ze in uw garderobe te verwerken. Hier zijn enkele tips om u te helpen het beste uit uw kleurkeuze te halen:

 
 1.     Begin met de basis; investeer in neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en marineblauw, en bouw van daaruit uw garderobe op. Deze neutrale kleuren dienen als basis van uw garderobe en maken het gemakkelijk om te mixen en matchen met andere items.

 2.     Voeg kleuren toe; als u eenmaal de basis op orde hebt, voeg dan kleur toe met felle en heldere items. Dit kan in de vorm van een felgekleurd overhemd, een felgekleurd jasje of een felgekleurd paar schoenen.

 3.     Experimenteer met patronen; als u uw outfits visueel interessanter wilt maken, kunt u overwegen patronen in uw garderobe op te nemen. Patronen zoals strepen, ruiten en ruitjes kunnen wat dimensie en textuur toevoegen aan uw outfits. Zorg ervoor dat u patronen kiest met kleuren die bij uw huidstint passen.

 4.     Accessoires; deze zijn een geweldige manier om kleur aan uw outfit toe te voegen zonder dat u er veel voor hoeft te doen. Overweeg om een kleurrijke stropdas, pochet of een paar sokken aan uw outfit toe te voegen om het visueel interessanter te maken.

 5.     Denk aan de gelegenheid; bij het kiezen van kleuren voor specifieke gelegenheden moet u rekening houden met de formaliteit van het evenement en het tijdstip van de dag. Zo worden donkere en gedempte kleuren over het algemeen als formeler beschouwd, terwijl lichtere en fellere kleuren meer casual zijn. Evenzo zijn lichtere kleuren geschikter voor evenementen overdag, terwijl donkere kleuren beter geschikt zijn voor avondevenementen.

 6.     Maak plezier; wees tenslotte niet bang om plezier te hebben in uw kleurkeuze. Mode moet een weerspiegeling zijn van uw persoonlijke stijl en smaak, dus wees niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen te proberen.

 

Kortom, het kiezen van de juiste kleuren is een belangrijk onderdeel van het samenstellen van een stijlvolle en verzorgde outfit. Door uw huidstint te bepalen en kleuren te kiezen die deze aanvullen, kunt u ervoor zorgen dat u er altijd op uw best uitziet. Wees niet bang om te experimenteren met nieuwe kleuren en patronen, en heb plezier in uw modekeuzes!