Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Welke kleur sok draag je?

Welke kleur sok u draagt hangt af van de gelegenheid, uw outfit, uw smaak en het gewenste effect. U stemt de kleur van uw sokken eerst af op de etiquette of de dresscode, daarna op uw outfit, en daarna op uw smaak.Kleur van uw sokken afstemmen op de gelegenheid

Om een passende kleur sok uit te kiezen, kunt u het best eerst bepalen of u rekening moet houden met de etiquette of een dresscode. Geldt er een strenge dresscode? Dan hoeft u slechts de etiquette te volgen. Bij zeer formele dresscodes, zoals Black Tie en White Tie, draagt u altijd zwarte herensokken.


Kleur van uw sokken afstemmen op uw outfit

Betreft het een zakelijke gelegenheid, maar met een iets vrijere dresscode (bijvoorbeeld Tenue de Ville, of Business Casual)? In dat geval volgt u de kleur van uw outfit. Bij alle zakelijke gelegenheden draagt u bij voorkeur klassieke herensokken. U stemt de kleur van uw sokken af op uw broek of schoenen. Kies daarbij altijd een onopvallende, complementaire kleur, met eventueel een subtiel dessin.


Kleur van uw sokken afstemmen op uw smaak

Kleedt u zich op een informele gelegenheid? Dan bepaalt u grotendeels zelf wat u draagt. Uw smaak is leidend voor de kleur sokken die u kiest. Stem daarbij uw sokken af op de rest van uw outfit. Kiest u bijvoorbeeld voor een sprezzatura outfit? Dan kunt u zeer opvallende, contrasterende sokken kiezen.


Kleur van uw sokken kiezen op het gewenste effect

U kunt er natuurlijk voor kiezen de etiquette te negeren, en extra op te vallen door te rebelleren in uw sokkenkeus. Opvallende sokken die tegen de traditie ingaan, worden tegenwoordig steeds meer geaccepteerd. U kunt dan kiezen voor een opvallende print. Steeds meer merken bieden zulke sokken met mooie, creatieve dessins, zoals Happy Socks.


Wanneer draag je sokken met een print?

Er zijn verschillende sokken met prints verkrijgbaar. De klassieke herenprints zijn de streep en de ruit. Zolang deze dessins subtiel blijven, kunt u deze sokken prima dragen bij (semi-)formele gelegenheden. Enkel bij strenge dresscodes, zoals Black en White Tie, is het verplicht u aan de etiquette te houden.

De moderne prints zijn een stuk opvallender, en komen in vrolijke, contrasterende kleuren. Deze sokken kunt u van oudsher uitsluitend dragen tijdens zeer informele evenementen, zoals een vriendschappelijke borrel. Tegenwoordig echter is men steeds vrijer in de kleur van sokken, en is het zelfs modieus om felle kleuren te dragen.


Samenvattend

Wanneer u twijfelt bij het kiezen van uw sokken, kunt u het volgende in gedachten houden:

  • stem de kleur van uw sokken eerst af op de dresscode,
  • daarna op uw outfit,
  • en pas daarna op uw smaak
  • kies bij zeer formele dresscodes altijd voor een zwarte herensok
  • kies bij semi-casual dresscodes altijd voor een onopvallende kleur
  • stem de kleur van uw sokken af op uw broek of schoenen
  • kies voor subtiele, klassieke patronen
  • bij informele gelegenheden bent u vrij in uw keuze
  • opvallende prints zijn enkel gepast bij erg informele gelegenheden
  • de sokken-etiquette wordt steeds vrijer