Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Welke Kleurtype kleding draag jij?

Door het dragen van bepaalde kleuren kun je een duidelijke boodschap uitstralen, de kleur rood staat voor passie en de kleur blauw staat voor verantwoordelijkheid. Wist je dat niet alle kleuren bij iedereen passen? Geel staat sommige heel goed, bij anderen kan het flets ogen. Dit komt doordat er sprake is van ‘kleurentypes’. Bij ieder persoon past een ander kleur type, benieuwd naar welke kleuren het best bij jouw passen? Wij leggen het voor u uit in deze blog.

  Welke Kleurtype kleding draag jij?


De kleurenleer

Het kleurenspel is al eeuwen oud, al sinds de middeleeuwen hield men zich bezig met het uiterlijk en stijlvol voor de dag komen. Een verzorgd uiterlijk was toen al een manier om te laten zien bij welke stand je behoorde.

Aan het begin van de 20e eeuw ontwierp de Zwitserse kunstschilder Johannes Itten de kleurencirkel. Op de kleurencirkel zie je hoe kleuren in elkaar over lopen, ook kun je hierop zien welke kleuren juist met elkaar botsen. Om te beginnen heb je primaire en secundaire kleuren. De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw. Als je deze kleuren mengt ontstaan de secundaire kleuren: groen, oranje en paars.

Technisch gezien zijn zwart en wit geen kleuren, ze staan ook niet in de kleurencirkel. Zwart kan een kleur versterken terwijl wit een kleur zachter kan maken.

 


Welke kleurtypes zijn er?

We delen de kleurentypes in aan de hand van de seizoenen. Zo zijn er 4 kleurtypes, namelijk: het wintertype, het lentetype, het zomertype en het herfsttype. Aan de hand van een aantal kenmerken kun je bepalen welk type jij bent. In de volgende alinea’s lichten we een aantal van deze kenmerken toe.

 


Hoe herken je het wintertype?

Het wintertype heeft vaak een rozige tot donkerbruine huid met een blauwe ondertoon, je aderen hebben waarschijnlijk ook een blauwachtige kleur. De kleur van je ogen is meestal donkerbruin, groen, grijs groen of grijs blauw. Je hebt meestal donker haar van donkerbruin tot zwart of wit, grijs tot koel donkerbruin van kleur.

De kleuren die het beste bij je passen zijn:
 • Koel
 • Helder
 • Donker

Mannen met een wintertype hebben een krachtige en sprekende uitstraling. Het is belangrijk om te kiezen voor kleuren met een koele ondertoon, warme kleuren zoals okergeel, olijfgroen of oranje kunnen er voor zorgen dat je huid geelachtig lijkt. Het wintertype is wel het enige type dat mooi wit kan dragen. Bijvoorbeeld een witte trui met een donkerkleurige pantalon.

Kleuren die goed staan bij een wintertype zijn: zwart, antraciet grijs, heldere blauwtinten, heldere roze tinten, groen blauw, petrol, lila en paars, grijstinten, taupe, chocolade bruin en wit.

 


Hoe herken je het lentetype?

Het lentetype heeft vaak een warme, lichte huid met gele of ivoorkleurige ondertoon. Lentetypes hebben ook vaak sproeten. De kleur van je ogen is blauw, grijs blauw of groen, en de kleur van je haren is waarschijnlijk blond of donkerblond. Vaak met een gouden ondertoon.

 De kleuren die je beste bij jou passen zijn:
 • Warm
 • Helder (accentkleuren in stropdas, bril, kraag of sjaal)
 • Licht (licht tot medium donker)

Mannen met een lentetype hebben een frisse, energieke en jeugdige uitstraling.

De kleuren die goed passen bij het lentetype zijn: warme bruintinten, geel, groen, zalm roze, turquoise, koraal, warm wit, okergeel, oranje, heldere pasteltinten, helder groen, goud/geel en tomatenrood.

 


Hoe herken je het zomertype?

Je hebt een koele porselein achtige huidskleur met een roodachtige ondertoon, dit zijn ook de types die in de zomer flink kunnen verbranden. De kleur van je ogen is meestal (licht)blauw, grijs groen of lichtbruin. Je hebt waarschijnlijk een koele haartint zoals asblond, of lichtbruin.

De kleuren die je het beste bij jou passen zijn:
 • Koel
 • Gedempt
 • Niet te donker

Mannen met een zomertype hebben een rustige en zachte uitstraling, je komt elegant en vriendelijk over.

De kleuren die goed passen bij het zomertype zijn: blauwtinten, groen tinten, grijs tonen, off-white, chocoladebruin, taupe, roze, mintgroen en lichte paars tinten.

 


Hoe herken je het herfsttype?

Je hebt een lichte tot beige achtige huid, soms ook met sproeten. Je hebt waarschijnlijk warm groene of bruine ogen. Je haarkleur is meestal rood, kastanjebruin of een andere warme bruintint.

De kleuren die het beste bij jou passen zijn:
 • Warm
 • Donkere (medium donker tot donker)
 • Gedempt

Mannen met een herfsttype moeten er voor zorgen dat ze niet te veel lichte of felle kleuren in een outfit dragen, hierdoor kom je erg flets over.

De kleuren die jou het beste staan zijn: warme aardetinten, mahonie, goudgeel, maisgeel, warm groen, petrol, olijfgroen, mosgroen, avocado, roestbruin, gedempt oranje, cognac, perzik, khaki, abrikoos, terracotta, bordeauxrood, warm grijs, mosterd, zalm, turquoise, koraal en warm wit.