Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Welke poloshirt pasvorm kiezen?


Het is onmiskenbaar dat het poloshirt gedurende het heel jaar deel blijft van de modetrends. De heren polo kleed netjes af, terwijl het toch nog lekker sportief en comfortabel zit! Hoewel de heren polo met lange mouw steeds vaker te zien is in verschillende collecties, worden de poloshirts voor heren meestal uitgevoerd met een korte mouw.


Welke poloshirt pasvorm kiezen?

Kenmerken van een poloshirt

Een poloshirt herkent u aan de kraag, de split en het heeft ook een paar knopen. De polo kan uitgevoerd zijn in korte of lange mouwen. U trekt een polo over het hoofd aan. Zijn er meer dan een paar knopen en lopen deze helemaal tot beneden, dan heet het geen polo meer. U heeft dan een overhemd voor u. Verder is de kraag van een polo niet verstevigd vergeleken met de boord van een overhemd.

De kraag van een polo hangt daarom wat losser en dat zorgt voor een meer casual uitstraling van het geheel. Polo’s vallen nog wel onder de informele of casual kleding, maar het zijn nette T-shirts. Het poloshirt is erg gewild in de zomer. En toch zien we in de winter steeds meer heren poloshirts met lange mouwen opduiken in de modetrends. Veel mannen stellen deze trend op prijs.
 

Pasvormen van het poloshirt

De pasvorm bepaalt de manier waarop kleding op uw lichaam valt. Elk kledingstuk heeft een vorm en de algehele vorm wordt de pasvorm genoemd. Kledingstukken kunnen gemaakt zijn met taillering en dat is onderdeel van de pasvorm. Dit maakt dat de taillering veel invloed heeft op een kledingstuk, dus bij ook bij het poloshirt.  

Daarom dient u bij het selecteren van een mooie T-shirt altijd goed te controleren welke pasvorm het heeft. De aansluiting van de pasvorm op uw lichaamsbouw gaat u namelijk controleren.


Het poloshirt en type taillering

Voor wat betreft poloshirts heeft u keuze uit de volgende pasvormen:
  • Aansluitend [tailored fit];
  • Normaal (licht getailleerd) [modern fit];
  • Strak getailleerd [slim fit];
  • Wijd (niet getailleerd).
 

Getailleerde poloshirts

Een poloshirt dat uitgevoerd is in de pasvorm aansluitend lijkt veel op het tailored fit overhemd. U weet zo op basis van de pasvorm aansluitend dat het poloshirt middel strak getailleerd is. Het rugpand van het poloshirt is voor een goede aansluiting op uw lichaam namelijk iets slanker gesneden vergeleken met een normaal getailleerd poloshirt. Aansluitend heeft veel weg van tailored fit. Een term die veel lijkt op tailormade, een “op maat gesneden” kledingstuk dus.

Voor de man bij wie de slim fit pasvorm te strak uitvalt, is het poloshirt met de pasvorm aansluitend of tailored fit perfect als hij houdt van een nauwe pasvorm. Het tailored fit poloshirt valt iets nauwer dan een normaal gesneden polo. Echter, het is toch ruimer dan een strak getailleerde polo. De man van gemiddelde bouw ervaart toch wat bewegingsruimte met een aansluitend poloshirt terwijl hij keurig is afgekleed.

 

Poloshirts met de normale pasvorm (licht getailleerd)

Licht getailleerde polo’s of poloshirts van de pasvorm normaal lijken in veel opzichten op de pasvorm de modern fit bij overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent modern fit, ‘moderne pasvorm’. U verkrijgt met poloshirt uitgevoerd in de modern fit pasvorm een vlotte en moderne uitstraling door de lichte taillering. In het rugpand is het poloshirt van de modern fit pasvorm iets slanker gesneden. Licht getailleerde polo’s, van de normale pasvorm dus, vallen mooi op de taille.

Iedere man met een gemiddelde bouw kleedt zich netjes af met modern fit poloshirts. Houdt u van taillering, maar vindt u de tailored fit pasvorm te strak, dan is de normale pasvorm de juiste pasvorm. Een licht getailleerde polo valt een klein beetje slanker dan een niet getailleerd poloshirt. Echter, het licht getailleerd poloshirt geeft extra bewegingsruimte vergeleken met poloshirts van de pasvormen aansluitend en strak getailleerd. Een normaal getailleerd poloshirt zit goed op de meeste mannen terwijl het extra ruimte biedt dan poloshirts van de pasvormen aansluitend en strak getailleerd.

 

Strak getailleerde polo’s

Een strak getailleerd poloshirt valt binnen de modellen van de slim fit pasvorm. Vrij vertaald is de slim fit pasvorm de ‘slanke pasvorm’. Een slim fit poloshirt is dus een polo die sterk getailleerd is. Om een betere aansluiting op het lichaam te verkrijgen is bij een strak getailleerd poloshirt, het rugpand slanker gesneden. De slankere man is goed afgekleed met een strak getailleerd poloshirt.

Dit poloshirt valt iets nauwer vergeleken met een poloshirt van de pasvorm aansluitend. De strak getailleerde modellen zijn ook geschikt voor de atletisch gebouwde mannen. Polo’s worden van katoen gemaakt en meestal van 100% katoen. De weving die toegepast wordt bij veel van de poloshirts gemaakt van katoen heet de piqué weving. Het is een fijn structuurtje dat we in principe altijd koppelen aan het poloshirt.

Uiteraard zijn er ook poloshirts in een andere weving. Echter, het maakt niet veel uit als het om een katoenen piqué of tricot gaat, een poloshirt voelt uitermate heerlijk aan. De polo rekt fijn mee zonder dat het echt een heel strak elastisch kledingstuk is.
 

Wijde (niet getailleerde) polo’s

Het poloshirt van de wijde, niet getailleerde pasvorm wordt ook wel aangeduid als comfort fit. Letterlijk vertaald betekent dit ‘comfortabele pasvorm’. Een wijde polo van de comfort fit pasvorm dus is door de ruime pasvorm perfect voor mannen met een maatje meer. Of voor de mannen die graag maximale bewegingsvrijheid ervaren in hun poloshirt. Het poloshirt van de pasvorm wijd, niet getailleerd dus, valt zo wijd op de taille.
 

De juiste pasvorm uitkiezen

Uw lichaamsbouw en uw voorkeuren hebben alles te maken met het uitkiezen van de ideale pasvorm. Is uw lichaamsbouw slank, dan zit een strak getailleerde polo het best aan uw lijf. Heeft u en wat gezetter lichaamsbouw, dan kiest u het best voor het poloshirt van de normale (licht getailleerd) pasvorm. Het gaat erom dat uw figuur goed tot uiting door te gaan voor de perfecte pasvorm. Vergeleken met het kiezen voor strak getailleerd bijvoorbeeld en toch hopen dat het goed afkleedt.

De mannen met een maatje meer doen er goed aan te kiezen voor de niet getailleerde of wijde polo’s. Ook de mannen die houden van hun bewegingsvrijheid kunnen natuurlijk kiezen voor de wijde pasvorm. Daarentegen kan iedere man met een gemiddelde bouw eigenlijk zijn keuze laten vallen op de pasvorm aansluitend. Het is verder natuurlijk voor iedere man die gesteld is op taillering, maar bij wie strak getailleerde polo’s hun figuur niet goed tot uiting laten komen.

De pasvorm aansluitend is echt de ideale keuze voor de slanke mannen. Atletisch gebouwde mannen kiezen het best voor een poloshirt van de pasvorm strak getailleerd. De polo sluit gewoon beter aan op het lichaam. De poloshirt merken van HemdVoorHem.nl zijn Lacoste, OLYMP, Fred Perry, MARVELIS, ETERNA, Profuomo, Redmond, Casa Moda en Calvin Klein.