Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Zo gaat uw stropdas langer mee!

Als u een stropdas koopt, wilt u natuurlijk dat deze er zo lang mogelijk goed uitziet. Stropdassen worden vaak gekocht ter ere van een speciale gelegenheid of om er dagelijks representatief uit te zien. Daarom is het van cruciaal belang om uw stropdassen goed te verzorgen, schoon te maken en op te bergen!
 

 

Zo gaat uw stropdas langer mee!  

Stropdas opbergen

Het is belangrijk om een stropdas meteen dicht te knopen en op te bergen na het dragen, zodat de stof wat lucht krijgt en kan ontspannen. Dit voorkomt dat er plooien ontstaan op de plaats van de knoop. Stropdassen kunnen op verschillende manieren worden bewaard. U kunt de stropdas oprollen, neerleggen of ophangen. Het belangrijkste is dat ze bewaard worden op een plaats waar er weinig stof en zonlicht is, om de vlek en kleur zo lang mogelijk te behouden.
 

Er zijn speciale stropdashangers op de markt om uw stropdas netjes op te hangen en op te bergen. Als u ze liggend opbergt, houdt ze dan dicht bij elkaar, niet meer dan twee op elkaar, om te voorkomen dat ze platgedrukt worden en muf gaan ruiken. Om een stropdas op te bergen, rolt u deze lichtjes op, zodat deze minder ruimte inneemt en netjes geordend kan worden.
 

 

Stropdas wassen

Het gebruik van een wasmachine kan ervoor zorgen dat de stropdas ernstig beschadigd raakt of krimpt. Zit er een vlek op uw stropdas die u wilt verwijderen? Volg dan deze richtlijnen: Breng een flinke laag talkpoeder aan op de vlek, laat de stropdas een nachtje staan en verwijder dan het talkpoeder. Is de vlek volledig verwijderd? Herhaal dit ritueel meerdere keren.Om een hardnekkige vlek te verwijderen, rolt u de zijden das netjes op en stop hem in een leeg potje met een scheutje wasbenzine. Schud vervolgens de pot, totdat alle reinigingsvloeistof door de stropdas is opgenomen. Laat de stropdas volledig drogen en de vlek zou moeten zijn vervaagd als de wasbenzine verdampt.
 

Polyester stropdassen worden op een andere manier behandeld. Week de stropdas in lauwwarm water met een druppeltje afwasmiddel. Wrijf zachtjes over de vlek en rol hem in een handdoek, voordat u hem op de kachel legt om volledig te drogen.
 

 

Op reis

Een stropdas oprollen is een goede manier om hem in een reisetui op te bergen. U kunt de stropdas ook in vier delen vouwen en tussen de kleding leggen.