Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
SALE tot 50% korting

Alles over het merk Casa Moda

18-06-202218-06-2022Uitgelicht merk: Casa Moda

Casa Moda is een Duits overhemd-merk dat in 1924 werd opgericht in Oldenburg. Ze fabriceren al bijna 100 jaar overhemden van de beste kwaliteit. Zij produceren stoffen en linnen, maar specialiseren zich in het zakelijk overhemd, en hebben ook aandacht voor de wat grotere man, en mannen met langere armen. Hun overhemden zijn gemaakt van 100% katoen.

In 1939 treedt de 27-jarige Heinrick Katt toe tot het bedrijf, en na vijf jaar wordt hij mede-eigenaar. Zijn zoon is nog steeds directeur van het bedrijf. Vanaf 1948 verkoopt het bedrijf niet langer stoffen en linnengoed, en richten zij zich volledig op het informele en zakelijke overhemden. Ze besteden de productie uit, en richten zich op marketing. Ze pakken de productie weer zelf op in 1962, na de aanschaf van een groot hoofdkantoor.

In 1987 treedt de zoon van Katt, Klaus Katt, toe tot het bedrijf. Tot nu toe verkocht het bedrijf twee merken overhemd: EWO en Katt. Het merk Casa Moda wordt pas in 1990 opgericht, waarin ze de werkoverhemden en de meer stijlvolle overhemden samen onderbrengen. Heinrich Katt overlijdt in 2000, maar het bedrijf is in goede handen. Onder zijn zoon groeide de omzet van het bedrijf meer dan 800%. De stap naar het buitenland wordt gemaakt wanneer ze in 2005 de eerste winkel in Oostenrijk openen. Inmiddels hebben ze meer dan 30 internationale winkels.


De collectie van Casa Moda

De collectie van Casa Moda is volledig van katoen gefabriceerd. Dat biedt een aantal voordelen. De overhemden ademen erg goed, omdat vocht kan worden afgevoerd. Het is erg slijtvast, en kan goed tegen de was. De overhemden zijn strijkvrij. Dit komt door een speciale weeftechniek, die de overhemden extra sterk maakt. Hun overhemden gaan daarom jaren mee, en zijn erg duurzaam. Ze bieden speciale XL-maten aan voor heren met een flinke buikomvang. Ze bieden ook een grote collectie mouwlengte 7 aan. Naast overhemden verkoopt Casa Moda inmiddels ook truien, vesten, polo’s en t-shirts.