Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
SALE tot 50% korting

De geruite overhemden

04-06-202204-06-2022


Ruitenheer


Het geruit overhemd was in de jaren ’90 ontzettend populair voor het een terugval kende. Vandaag de dag zien we de heropleving van dit type overhemden. Het ruitjeshemd is hoe dan ook een item dat niet mag ontbreken in uw garderobe ook al wordt het vaker wel dan niet behoorlijk misbegrepen. Waar komt dat eigenlijk vandaag een geruit overhemd en waarom zou u er eentje moeten dragen? We leggen het even uit!
 

De geschiedenis van het geruit overhemd


De geschiedenis van dit type overhemd gaat terug naar Schotland en hemden met dit type patroon die reeds in de 16de eeuw werden gedragen. Het ontwerp begon zich door de jaren heen te verspreiden naar het buitenland en ook in de Verenigde Staten sloeg het aan. Cowboys droegen het tijdens het werk, houthakkers zagen er wel brood in en in de jaren ’50 van de vorige eeuw ontdekte Hollywood dit type hemd ook. Het ruitjeshemd is doorheen zijn geschiedenis door tal van periodes van populariteit en onmin gegaan. Zo was het hemd hip in de jaren ’50, dan weer niet en dan in de jaren ’90 dankzij Grunge rock toch opnieuw. Om de één of andere reden lijkt het dan ook zo te zijn dat het ruitjeshemd een symbool is van underground-cultuur zonder daarom zijn status als klassieker te verliezen.
 

Een ruitjeshemd als fashion item


De vraag blijft echter hoe u er nu in slaagt om van een geruit overhemd echt een fashion item te maken. Het antwoord is gelukkig: vrij gemakkelijk. Hebt u een kwaliteitsvol ruitjeshemd in huis gehaald met een gedetailleerde afwerking? Dan combineert u dit alles bij voorkeur met een geklede broek voor een formele look met een twist. Wilt u het toch wat ruwer? Opteer dan voor het klassieke houthakkershemd waarmee u vast en zeker scoort tijdens een avondje uit. In deze hipster tijden scoort u er ongetwijfeld nog goede punten mee ook. Hebt u ten slotte gekozen voor een ruitpatroon met kleuren die niet fel contrasteren? Dan is dit een geknipte keuze om te dragen in een professionele omgeving. Draag persoonlijkheid uit met een geruit overhemd!