Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

De superpower van de polo

02-04-201902-04-2019
De polo: het kledingstuk dat altijd goed is


Het business-casual kledingstuk: het poloshirt

De tijd dat iedereen dag in, dag uit volledig in pak liep, is echt voorbij. Nu wordt er alleen nog een pak aangetrokken wanneer dat echt nodig is; speciale gelegenheden, belangrijke zakelijke afspraken, noem zo maar op. Toch kunnen buiten deze gelegenheden niet altijd in ons joggingpak lopen, dat is net een stapje té casual. Daarom is er zo een zestig jaar geleden een meneer geweest, die de polo het leven in heeft geblazen. Dit poloshirt kwam ook gelijk met een merknaam, die wij eigenlijk allemaal wel kennen: Lacoste.


De geschiedenis van de polo

Het is natuurlijk geen geheim dat het poloshirt door René Lacoste in elkaar is gepuzzeld. In tegenstelling tot de reden waarom hij dit heeft gedaan, want deze is voor veel mensen nog onbekend.

Lacoste was een tennisser op wereldniveau, noem de wedstrijden maar op en hij was er. Hij was het alleen niet eens met één deel van de sport: de kleding die erbij hoorde. Dit was in zijn tijd een nette pantalon met daarin een overhemd, vaak geheel in het wit. Als wij nu aan sporters denken is dat absoluut niet wat ze aan hebben. Die kledingstijl was hij het dus echt niet mee eens, al helemaal het overhemd niet. Deze was te warm en gaf hem niet alle bewegingsvrijheid die hij nodig had.

Om deze kledingetiquette compleet om te gooien, moest hij wel met een goede vervanging kopen. Want deze kleding was een teken van rijkdom en elite die met de sport meekwam, dat kon niet vervangen worden door simpele kleding. Toch was een overhemd voor Lacoste geen optie meer. Achter zijn schetstafel heeft hij meerdere ontwerpen gemaakt van dat wat de polo zou worden. Hierbij was belangrijk dat het simpel was om te dragen, maar toch nog wel een elitaire uitstraling had. Uiteindelijk had hij meer dan genoeg ontwerpen en was de testfase begonnen. Een vriend van hem zou zijn ontwerpen in het echt namaken, waarna Lacoste de polos zelf uit zou kunnen proberen. Het bleek toch best nog wel een opgave, maar het resultaat hebben we vandaag de dag nog.


Verschillende merken polo's

Na Lacoste zijn er nog veel meer merken bij gekomen die polo's zijn gaan maken, met een paar verschillen. Lacoste had een speciaal katoen uitgevonden, waardoor de kwaliteit nergens hetzelfde is. Maar ook niet elk merk komt uit dezelfde hoek. Want merken als OLYMP en Eterna zijn allebei begonnen met overhemden. Pas daarna kwamen de polo's erbij. Vooral die van OLYMP zijn anders dan die van de meeste merken. Deze hebben vaak ook nog een leuk printje erop, net als bij hun overhemden. Andere merken blijven vaak vasthouden aan een paar effen kleuren, simpel en elegant, maar op een gegeven moment kan het gaan vervelen.