Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Een nieuw overhemd kopen: do’s and don’ts

20-06-202220-06-2022


Waar moet u opletten bij de aanschaf van een overhemd?


Heeft u een nieuw overhemd nodig en wilt u een goede aankoop doen? Dan zijn er enkele dingen die u zeker wel moet doen bij het kopen van een nieuw hemd, maar zijn er ook dingen die u beter niet kunt doen. Wat de do’s en don’ts van het kopen van een nieuw hemd zijn, leest u in dit artikel.

Do’s bij het kopen van een nieuw overhemd


Wilt u een mooi en comfortabel hemd kopen waar u vele jaren plezier van heeft? Houd dan in ieder geval rekening met de volgende do’s bij het kopen van een nieuw hemd:

- Check het materiaal van het hemd. Overhemden worden van katoen, wol, linnen of synthetische stof gemaakt. Linnen kan flink kreuken en synthetische stoffen ademen niet goed. Deze hemden kunt u dus beter laten liggen. Wol is ideaal voor in de winter, katoen kan het hele jaar.
- Pas een hemd altijd voor u het koopt. Een hemd kan er mooi uit zien, maar ineens veel minder mooi zijn als u het eenmaal aan heeft.
- Laat uw boordmaat opmeten als u uw maat niet weet. Door uw boordmaat op te laten meten, weet u precies welke maat hemd u nodig heeft. Ook als u veel afgevallen bent of juist aangekomen bent, is het verstandig uw boordmaat nog een keer te laten opmeten.
- Denk na over de juiste pasvorm (wat past bij mij: Slim Fit. lekker wijd of iets daartussen in?).
 

Don’ts bij het kopen van een nieuw overhemd


Er zijn niet alleen belangrijke do’s bij het kopen van een nieuw hemd, maar er zijn ook enkele don’ts voor het aanschaffen van een nieuw hemd. Het gaat om de volgende don’ts:

- Een te klein of te groot hemd kopen. Een te klein hemd gaat te strak staan, maar een te groot hemd is ook zeker niet charmant.
- Een te kort hemd kopen. Draagt u uw nieuwe hemd in de broek, dan moet dit hemd wel lang genoeg zijn. Is het kledingstuk niet lang genoeg, dan gaat het continu uit de broek.
- Een kleur kiezen die niet bij uw huid past. Bent u vrij bleek, dan neemt u geen hemd in een lichte kleur.
 
Houdt u bovenstaande tips in het achterhoofd bij het kopen van een nieuw hemd, dan weet u zeker dat u een goede investering doet. Witl u na het lezen van dit blog hulp bij het uitkiezen van een juist overhemd? Neem dan contact op met onze stylist.