Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Wat is het verschil tussen een badjas en kamerjas?

12-01-202212-01-2022



De 'jas'-termen: het verschil tussen een ochtendjas en een badjas.


Veel mensen gebruiken de 'jas'- termen door elkaar. Sommige mensen hebben er zelfs nog niet bij stilgestaan dat er een verschil is. Maar een ochtendjas is niet hetzelfde als een badjas. Maar wat is nu het grote verschil? En waarom gebruiken mensen de termen door elkaar?

Een badjas is een mantel die je aandoet na het nemen van een douche of een bad. Men doet deze aan om niet naakt door het huis te moeten lopen om bijvoorbeeld kleren te halen. Vaak is men nog een beetje nat of klam van het wassen. Dat is ook de reden waarom deze jas van handdoekenmateriaal is gemaakt. Ook doet men vaak de badjas boven de pyjama na het douchen omdat het verschil van het warme bad, naar de koudere living vaak groot is. Hij voelt dikker en zachter aan dan een ochtendjas en wordt gekenmerkt door een koord waarmee je de jas rond het middel kan binden. Een ochtendjas daarentegen, is een mantel die je na het opstaan over u pyjama doet omdat er bijvoorbeeld iemand aan de deur is of omdat het koud is. Zo ziet u er meer 'aangekleed' uit. De jas kan ook uit handdoekenmateriaal zijn gemaakt. Maar meestal is het van zijde, fluweel of een andere stof. Ook kunnen er versieringen of parels op aangebracht zijn. Een ochtendjas ziet er dus mooier en gekleder uit dan een badjas. Sommige ochtendjassen zijn echt 'chique'. Vaak draagt een vrouw er buiten een pyjama ook soms lingerie onder.

Mensen gebruiken deze termen door elkaar omdat ze vaak maar één 'jas' hebben, die voor beide doelen wordt gebruikt. Echter, Vrouwen hebben vaak zowel een ochtendjas als een badjas. Vrouwen doen deze dan vaak aan als ze bijvoorbeeld de boterhammen voor de kinderen smeren s ' morgens. Het assortiment van ochtendjassen is ook veel groter voor een man dan een vrouw. Kortom, er is een verschil tussen de 'jas'-termen, maar de meeste mensen zijn hier niet van op de hoogte.