Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Zakelijk of casual overhemd?

24-09-202224-09-2022


Wanneer een zakelijk en wanneer een casual overhemd?


Een zakelijk overhemd ziet er anders uit dan een casual overhemd. Dit weten de meeste mensen wel, maar wat zijn de verschillen tussen de twee soorten overhemden precies? Het antwoord op deze vraag, leest u in dit artikel. Zo worden op deze pagina de drie belangrijkste verschillen tussen het business overhemd en het (smart) casual overhemd beschreven.


Verschil 1: een zakelijk overhemd is langer


Het eerste verschil tussen een business overhemd en een gewoon overhemd, is het feit dat een business overhemd wat langer is. Dit komt omdat dit overhemd in de broek gedragen moet worden. Om te voorkomen dat het overhemd de hele tijd uit de broek komt, wordt het wat langer gemaakt. Bij een gewoon overhemd is dit niet nodig, want dit overhemd draagt u over de broek heen.

Let op: een business overhemd mag wat langer zijn, maar het overhemd moet ook zeker niet te lang zijn. Wordt het overhemd te lang, dan gaat het namelijk opgepropt onder de pantalon zitten. Dit is goed zichtbaar en maakt een outfit slordig. Overigens mag een casual overhemd ook zeker niet te lang zijn. Is dit overhemd te lang, dan veranderen de proporties van het lichaam. Dit betekent dat het bovenlichaam ineens veel langer lijkt, terwijl het onderlichaam erg kort lijkt. Dit ziet er vreemd uit. Koop dus nooit een te lang overhemd, maar koop altijd een hemd in de goede maat.
 

Verschil 2: de boord van een business overhemd ziet er anders uit


Het tweede verschil tussen een business overhemd en een gewoon overhemd, is dat de kraag van een business overhemd er anders uit ziet. Dit komt ten eerste omdat hier een stropdas bij gedragen wordt, terwijl dit bij gewone overhemden niet het geval is. Omdat er nog een stropdas onder de kraag van het business overhemd moet passen, zit er meer afstand tussen het overhemd en de boord van het overhemd. Niet iedereen draagt overigens een business overhemd met stropdas, maar dit moet wel mogelijk zijn.

Daarnaast is de boord van een business overhemd steviger. Dit komt omdat de boord verstevigd is. Bij gewone overhemden is dit niet het geval: bij deze overhemden kunt u de boord gemakkelijk bewegen en zit de kraag wat minder stijf.
 

Verschil 3: een business overhemd wordt van andere stof gemaakt


Tot slot wordt een business overhemd vaak van een andere soort stof gemaakt. Deze stof ziet er wat duurder en stijlvoller uit en is vaak ook een beetje glanzend. Een gewoon overhemd hoeft niet in een zakelijke omgeving gedragen te worden en is daarom wat eenvoudiger. Geen dure, luxe en glanzende stof, maar een zacht stofje dat u lekker in het weekend kunt dragen.