Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Zo draagt u een pak zonder das!

14-03-202114-03-2021


Zo draagt u een pak zonder das!


Hoewel een stropdas in bijna alle gevallen meerwaarde geeft aan uw outfit, zijn er soms van die momenten dat u de moeite niet wil doen om zo'n ding om uw kraag te binden, en wat meer ademruimte wilt hebben. Een pak dragen zonder das is gelukkig ook een mogelijkheid, zolang u het maar juist doet!

Een pak dragen zonder das, het kan!


Waar u het best op let bij het dragen van een pak zonder das is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. Enkel belangrijke factoren:

1. Let op de kraag van het overhemd

De kraag van een overhemd heeft meteen veel meer aandacht als u geen stropdas draagt. Bepaalde kragen zijn er specifiek op gemaakt om gedragen te worden met een das, dus deze vermijdt u dan ook het best als u geen das aan wil hebben. Ga voor hemden met een iets dunnere en het liefst ook een stijve kraag. Als u geen das draagt is het immers ook niet nodig om alle knoopjes re sluiten!

2. Kies de juiste pasvorm

Of u nu een stropdas draagt of niet, uw kledij moet altijd goed passen. Dat is zeker het geval als u een pak draagt en uzelf moet vertonen op formele gelegenheden of bedrijfsfeestjes! U wilt vermijden dat u uit de boot valt en er gewoonweg slordig uitziet, dus kies altijd een pak dat goed past. Zelfs als u daarbij geen das draagt!

3. Patronen en kleuren combineren

Draagt u een pak zonder das, wees dan zeker dat de combinaties van patronen en kleuren goed zitten. Als u wel een das draagt is het doorgaans aangeraden te kiezen voor een jas die iets donkerder is dan het hemd. Laat u de das weg, dan is echter een andere regel van toepassing: combineer eens een donker shirt met een lichter vestje om een vernieuwende look te creëren!

4. Button up en button down

De knopen van uw hemd verdienen tenslotte ook wat meer aandacht als u geen das draagt. Meestal kiezen mannen ervoor om één enkel knoopje open te laten, maar waarom daar geen twee van maken? Dit kan echter enkel bij bepaalde lichaamstypes en gezichten. Maak dus voor uzelf uit of het open laten van twee knoopjes iets voor u is of niet. Vraag desnoods de mening van een andere man (of misschien nog beter een vrouw) om ervoor te zorgen dat u zeker geen blunder begaat!