Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Dresscodes: Begrijp de verschillende niveaus van formele kleding

Het respecteren van dresscodes is een belangrijk aspect van het gepast kleden voor verschillende gelegenheden. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een bruiloft of een formeel diner, het begrijpen van de verschillende niveaus van formele kleding is essentieel om de juiste outfit te kiezen. In deze blog nemen we u mee door de verschillende dresscodes, van formeel tot informeel, en helpen we u om te begrijpen wat elk niveau vereist.

 

 

7 belangrijke dresscodes zijn:

 1. White Tie:
  White Tie is de meest formele dresscode en wordt vaak geassocieerd met staatsbanketten en galadiners. Voor mannen betekent dit het dragen van een zwarte smoking met een wit smokingoverhemd, een witte vlinderdas, een witte vest, een zwarte broek met een hoge taille en zwarte lakschoenen. Vrouwen dragen lange avondjurken, handschoenen en elegantie sieraden.
   

 2. Black Tie:
  Black Tie is iets minder formeel dan White Tie, maar nog steeds erg chic. Mannen dragen een zwarte smoking, een zwarte strik, een wit smokingoverhemd en zwarte lak- of suèdeschoenen. Vrouwen kunnen kiezen voor een lange avondjurk, een elegante cocktailjurk of een chique jumpsuit.
   

 3. Tenue de Ville:
  Tenue de Ville, wat "stadskledij" betekent, is een dresscode die meestal wordt gebruikt bij formele evenementen zoals zakelijke diners of recepties. Mannen dragen een donker kostuum, een overhemd met stropdas, en nette leren schoenen. Vrouwen kunnen kiezen voor een formele jurk, een broekpak of een elegante rok met een blouse.
   

 4. Business Formal:
  Business Formal is de dresscode die wordt gebruikt in zakelijke omgevingen en formele zakelijke evenementen. Mannen dragen een donker pak, een overhemd met stropdas en nette schoenen. Vrouwen kunnen kiezen voor een formeel broekpak, een jurk met een blazer of een nette rok met een blouse.
   

 5. Cocktail:
  Cocktail is een dresscode die wordt gebruikt bij semi-formele evenementen, zoals cocktailfeestjes of bruiloften. Mannen dragen meestal een donker pak, een overhemd zonder stropdas en nette schoenen. Vrouwen kunnen kiezen voor een chique cocktailjurk, een rok met een mooie top, of een elegante jumpsuit.
   

 6. Smart Casual:
  Smart Casual is een dresscode die steeds populairder wordt en wordt gebruikt bij informele zakelijke bijeenkomsten of sociale evenementen. Mannen kunnen kiezen voor een nette broek of chino, een overhemd of een poloshirt en nette schoenen. Vrouwen kunnen gaan voor een nette broek, een rok met een blouse, een jurk of een jumpsuit, allemaal gecombineerd met stijlvolle accessoires.
   

 7. Casual:
  Casual is de meest informele dresscode en wordt gebruikt bij informele gelegenheden of in informele settings. Mannen kunnen kiezen voor een jeans of chino, een T-shirt, een overhemd of een poloshirt, en casual schoenen zoals sneakers of loafers. Vrouwen kunnen gaan voor een jeans, een casual rok of jurk, een T-shirt, een blouse of een trui, en comfortabele schoenen.
   

Conclusie:

Het begrijpen van de verschillende niveaus van formele kleding is essentieel om gepast gekleed te gaan bij verschillende gelegenheden. Van de strikte White Tie dresscode tot de informele Casual dresscode, elk niveau heeft zijn eigen vereisten en verwachtingen. Door de dresscode te respecteren, laat u zien dat u de gelegenheid serieus neemt en respecteert. Dus volgende keer dat u een uitnodiging ontvangt, neem de tijd om de dresscode te begrijpen en kies een outfit die past bij de gelegenheid.