Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Gekleurde Sokken Combineren

Gekleurde sokken zijn nu helemaal in de mode! Waar sokken vroeger vooral functioneel waren, kunt u er nu eindelijk wat plezier mee beleven. Er zijn verschillende soorten sokken op de markt beschikbaar, van sokken met kleurrijke patronen tot sokken met leuke designs. Deze sokken worden gebruikt als een manier om iemands persoonlijkheid uit te drukken. Wij van Hemdvoorhem stimuleren het dragen van gekleurde sokken, want met een paar mooie gekleurde sokken maakt u uw outfit helemaal compleet. Echter weten niet veel mensen hoe gekleurde sokken goed gecombineerd kunnen worden. In deze blog leert u hoe u gekleurde sokken het best kunt combineren.
 

 

Verschillende soorten Stropdassen  

Gekleurde sokken zijn een eyecatcher

Gekleurde sokken combineren met andere kledingstukken is een unieke eyecatcher. Gekleurde sokken kunnen een vleugje kleur toevoegen aan elke outfit en u helpen om uw persoonlijkheid uit te drukken. Bovendien zijn gekleurde sokken gewoon erg fijn om te dragen. Of u nu verkleed gaat voor een speciale gelegenheid of gewoon een beetje pit wilt toevoegen aan uw dagelijkse look, gekleurde sokken zijn een geweldige manier om dat te doen.
 

De kleurencirkel

Een kleurencombinatie maken met sokken begint natuurlijk met goede kennis over kleuren. Om kleuren goed te kunnen combineren is het belangrijk om iets meer te weten over kleuren. Om het eenvoudig uit te leggen gebruiken we de kleurencirkel hieronder. De kleurencirkel bestaat uit de drie primaire kleuren rood, groen en blauw met daartussenin de secundaire kleuren.
 

Er zijn twee simpele regels als het gaat om het combineren van al die kleuren:

  1. U kunt contrasterende kleuren combineren.
  2. U kunt complementaire kleuren combineren.
     

Contrasterende kleuren zijn kleuren die op de kleurencirkel lijnrecht tegenover elkaar staan.
Complementaire kleuren zijn kleuren waar op de kleurencirkel drie vakken tussen zitten.

 

Koele en warme kleuren

We kunnen bij kleuren koele en warme tinten onderscheiden. Hiervoor kunt u de kleurencirkel min of meer doormidden snijden. Geel tot en met rood zijn warme tinten en groen tot en met blauw zijn koele tinten. De veiligste manier is om koele tinten met koele tinten te combineren en warme tinten met warme tinten. Wil je iets meer gedurfd, dan kunt u kiezen voor een combinatie van koele en warme tinten.
 

Gekleurde sokken combineren

Nu u weet welke kleuren het beste bij elkaar passen is het tijd om uw gekleurde sokken te combineren. De makkelijkste manier om gekleurde effen sokken te combineren is om kledingstukken te dragen in dezelfde kleur. U draagt bijvoorbeeld een lichtblauw T-shirt en lichtblauwe sokken. Deze subtiele combinatie zorgt ervoor dat uw outfit er tegelijkertijd casual en verzorgd uitziet.
 

Verder kunt u uw gekleurde sokken combineren met een kledingstuk in een complementaire kleur. Laten we even het klassieke donkerblauwe pak als voorbeeld nemen. Combineer dit pak met rode sokken en een rode das om uw outfit compleet te maken. Deze combinatie straalt uit dat u weet hoe u uzelf moet kleden en bovendien ook lef hebt.
 

Ook kunt u uw gekleurde sokken combineren met een contrasterende kleur. Wanneer u een leuke blauwe jeans combineert met oranje sokken, is uw outfit helemaal compleet.
 

Tenslotte is het van essentieel belang dat u de kleuren draagt die u mooi vindt en die u een goed gevoel geven. Laat u niet tegenhouden door anderen en wees uniek!