Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
3 REDMOND OVERHEMDEN VOOR 99 < Bekijk actie >

Hoe kleedt een man zich in de cocktail kledingstijl?

Binnen de cocktail kledingstijl kleedt een man zich semi-formeel en chique. De cocktail kledingstijl is een stijlvolle dresscode die wordt gebruikt voor evenementen, feesten en bruiloften.De cocktail dresscode zit tussen een formele en een alledaagse outfit in en wordt gedragen op semi-informele feesten. Het is een vrolijke dresscode waarbij je best kan uitpakken en je persoonlijke stijl kan laten zien.
 

Wat trek je aan binnen de cocktail dresscode?

Cocktail is een chique dresscode. Het hangt van de gelegenheid af wat je draagt. Als het om een chique borrel, feest in de avond of een bruiloft in de winter gaat, dan dragen heren een volledig pak of smoking. Is het een iets informelere cocktail party? Kies dan voor een nette pantalon met een chique overhemd en een colbert of blazer. Je kunt dan kiezen of je een stropdas of vlinderdas draagt of niet. Op bruiloften kan het wat speelser. Trek dan bijvoorbeeld een blazer aan met een vrolijke kleur.
 

Welke kleuren en stoffen kies je voor cocktail?

Kies in de winter voor donkere stoffen zoals zwart, antraciet, donkerblauw, bruin of donkergrijs. Is de gelegenheid buiten in de zomer of wat informeler, dan dragen mannen vaak wat lichtere kleuren en stoffen, zoals een pasteltint of zandkleurig katoenen of linnen pak of jasje. Binnen deze dresscode kan je goed uitpakken met kleuren en prints omdat het een feestelijk dresscode is. Zeker op bruiloften of buitengelegenheden is dit het geval. Ook met chique stoffen zoals zijde, satijn of fluweel, kun je leuke accenten aanbrengen in je outfit. Ga bijvoorbeeld voor een satijnen colbert of een fluwelen pochet. De meest veilige keuze voor je broek is een neutrale kleur. Zwart geeft een goede balans met de rest van je outfit. Een lichte kleur kan wel. Belangrijk binnen deze kledingstijl is dat het stijlvol en feestelijk blijft.
 

Schoenen

Draag je een pak of smoking? Kies dan voor nette veterschoenen. Binnen de cocktail dresscode op een bruiloft of een wat informeler evenement kunnen mocassins of loafers ook heel goed. Dit geeft je outfit een speelse twist. Sneakers zijn binnen de cocktail dresscode nooit okee. Schoenen zijn altijd chique en gepoetst. Je sokken matchen qua kleur met je broek en niet met je schoenen.
 

Accessoires

Cocktail is de dresscode bij uitstek om op te vallen met chique accessoires. Denk aan een vlinderdas en pochet bijvoorbeeld. Of een opvallende of chique stropdas. Match je riem qua kleur met je schoenen. Qua prints kun je gaan voor een ruit of streep op je pak, colbert of overhemd. Ook een subtiele glitter kan.
 

Wanneer draag je cocktail kleding?

De cocktail dresscode wordt alleen gebruikt voor feestelijke gelegenheden zoals bruiloften, cocktailparty’s, strandevenementen, de opening van een club of andere wat chiquere feestjes. Meestal wordt op de uitnodiging van het feest duidelijk de dresscode cocktail vermeld.