Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Hoe kleedt een man zich in de kledingstijl tenue de ville?

Binnen de tenue de ville kledingstijl kleedt een man zich semi-formeel in een pak, overhemd en eventueel stropdas in rustige, maar stijlvolle kleuren. Tenue de ville is kledingstijl voor nette gelegenheden die overdag plaatsvinden. 


 
In het frans betekent tenue de ville letterlijk stadskleding. Vroeger was het ook daadwerkelijk de stadskledij die mensen overdag droegen. Als je naar de stad ging, dan trok je je nette vrijetijdspak aan. Tegenwoordig heeft tenue de ville meer de betekenis van dresscode voor een nette gelegenheid die overdag plaatsvindt.
 

Wat trek je aan bij tenue de ville?

Heren dragen bij tenue de ville traditioneel een twee- of driedelg pak, overhemd en stropdas. Een nette combinatie van pantalon en colbert kan ook. De broek mag dan een iets andere kleur dan het jasje hebben, maar zorg niet voor een te heftig kleurcontrast. Een stropdas wordt veel gedragen binnen deze dresscode, maar is niet verplicht.
 

Welke kleuren passen bij tenue de ville? 

Tenue de ville is geen heel feestelijke kledingstijl zoals cocktail en iets informeler dan de business kledingstijl. Het is een stijlvolle, maar ingetogen stijl voor sociale evenementen. Voor het pak kies je een rustige en donkere kleur zoals donkerblauw of donkergrijs. Zwart wordt minder gebruikt binnen deze kledingstijl omdat die meer past bij avondgelegenheden. Pastel- of aardetinten, camel, bordeauxrood of lichtgrijs kunnen ook prima. Het overhemd en stropdas mogen qua kleur en print wat meer opvallen met bijvoorbeeld een ruit of streepje. Kies voor het overhemd voor een lichtere kleur dan het pak of jasje.
 

Variëren binnen tenue de ville

Een beige of grijze pantalon met donkerblauw colbert is een voorbeeld van een stijlvolle combinatie die vaak gedragen wordt binnen tenue de ville. Kies daarbij voor een wit of lichtblauw overhemd. Kies voor een wit overhemd bij je donkerblauwe pak met een subtiel lichtgroene stropdas. Kies voor een donkergrijs pak met een lichte krijtstreep of subtiele ruit en een lichtblauw overhemd. Of ga voor een net andere, maar toch subtiele kleur, zoals petrol, brique of groen. Een pak in een beige- of pasteltint is erg geschikt in de zomer. Kies dan voor een wit overhemd.
 

Schoenen en Accessoires

Voor de schoenen kies je voor donkere nette veter- of gespschoenen van leer of suède. Brogue schoenen zijn erg geschikt. Kies voor nette sokken in dezelfde kleur als je broek. Houd het rustig qua accessoires. Een subtiel horloge kan. Of kies voor een strik in plaats van een stropdas. Een subtiel motiefje kan. Ook kan je je outfit opleuken met een pochet of manchetknopen. Je riem draag je het liefst in dezelfde kleur als je schoenen.
 

Wanneer draag je tenue de ville?

De dresscode tenue de ville draag je naar sociale evenementen zoals recepties, openingen, ontvangsten of bruiloften die overdag plaatsvinden.