Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Hoe meet je mouwlengte?

In Europese landen wordt de mouwlengte opgenomen door de armlengte te meten. U meet uw armlengte vanaf de punt van uw schouder tot net onder de pols. Zorg dat het meetlint in een rechte lijn valt. Voor de perfecte mouwlengte neemt u twee centimeter speling op de pols.Het belang van de juiste mouwlengte

Waarom is de juiste mouwlengte zo belangrijk? Een goede mouwlengte is bepalend voor de pasvorm van het overhemd. Bij een te korte mouw gaat het overhemd knellen en zit het te krap. Dat zit niet lekker en u zult het overhemd liever in de kast laten hangen. Een overhemd met te lange mouwen ziet er nonchalant en slordig uit. Bij een perfecte mouwlengte valt het overhemd goed en is de pasvorm prettig. Bij casual en zakelijke overhemden dient de mouw op de knik tussen pols en hand te vallen. Wanneer u een overhemd onder een kostuum draagt dient de manchet één tot twee centimeter onder het colbert uit te komen, zodat u precies de manchetknoop ziet. Bij overhemden is er keuze uit drie verschillende mouwlengtes:
  • Kort - voor mannen met korte armen deze hebben een lengte van 59 centimeter
  • Standaard - gedragen door de meeste mannen, deze hebben een lengte van 64 centimeter
  • Extra lang (ook wel mouwlengte 7 genoemd) - gedragen door mannen met lange armen, deze overhemden hebben een mouwlengte tussen 68 en 72 centimeter.

Europese of Engelse methode?

Er zijn twee manieren om uw mouwlengte op te meten: de Europese methode en de Engelse methode. Om te bepalen welke methode u het beste kunt gebruiken controleert u het maatlabel van het overhemd. Staan de maten aangegeven in EU? Dan gebruikt u de Europese methode. Staan de maten aangegeven in UK/US? Dan gebruikt u vanzelfsprekend de Engelse methode.

De Europese methode

In Europese landen meet men de mouwlengte door enkel de lengte van de arm op te meten. U meet daarbij van de punt van de schouder tot net onder de pols. Controleer daarbij of het meetlint in een rechte lijn naar beneden gaat. De meeste mannen hebben een mouwlengte van 65 tot 76 centimeter. Voor mannen met lange armen bestaan er overhemden met extra lange mouwen. Deze overhemden hebben ‘mouwlengte 7’.

De Engelse methode

In Groot-Brittanië en de Verenigde Staten meten ze de mouwlengte volgens een andere methode. Daar wordt zowel de arm als de schouder gemeten. U meet de schouder vanaf het midden van de nek tot aan de punt van de schouder. Vervolgens meet u de armlengte vanaf de punt van de schouder tot aan de pols. Tel de twee maten bij elkaar op voor de Engelse maat. De meeste mannen hebben een U.K. mouwlengte van 81 tot 94 centimeter.

Tips voor het meten van mouwlengte

Wanneer u zeker wilt zijn van de correcte maten moet u het juiste gereedschap gebruiken. Gebruik bij voorkeur een kledingmeetlint. Dit zachte meetlint volgt de ronding van het lichaam. Sta tijdens het meten rechtop en laat uw armen ontspannen hangen.