Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Hoe meet je ruglengte?

Hoe meet je ruglengte?Plaats het meetlint op de zevende rugwervel. Dit is de knobbel waar uw nek in uw rug overgaat. Meet vanaf de nek tot uw heuplijn. U vindt dit punt door uw handen in uw zij te plaatsen, uw duimen wijzen naar achteren. De lijn tussen uw duimen is de heuplijn.Een eenvoudige manier om ruglengte te meten

U kunt de ruglengte eenvoudig en snel meten door een overhemd aan te trekken. Plaats het meetlint aan de onderkant van de boord. Meet tot aan de onderkant van het hemd. Deze methode is snel en simpel, maar minder precies.

Het belang van de juiste ruglengte

Waarom is de juiste ruglengte belangrijk? Een goede ruglengte is belangrijk voor de pasvorm van het overhemd. De ruglengte is de lengte van een overhemd. Het is belangrijk te weten dat de correcte ruglengte niet bestaat. Welke lengte u wilt is afhankelijk van hoe u het overhemd gaat dragen. De meeste overhemden hebben een standaard ruglengte die is afgestemd op de boordmaat. Wilt u het overhemd casual uit uw broek dragen? Dan mag het overhemd niet te lang zijn. Zakelijke overhemden kunnen wat langer zijn omdat u die instopt in uw pantalon. Meet daarom altijd tot het punt waarop het overhemd moet vallen.

Andere belangrijke maten

De ruglengte is belangrijk voor een verzorgde indruk, maar niet bepalend voor de pasvorm. De boordmaat, mouwlengte en borstomtrek bepalen allemaal mede de pasvorm. Het is altijd verstandig deze maten apart op te meten. Zo weet u zeker dat het overhemd goed zal zitten.

Rekening houden met krimp bij het opmeten van de ruglengte

De meeste overhemden worden gemaakt van 100% katoen of een blend met katoen. Katoen krimpt tijdens het wassen, en daarom zal uw nieuwe overhemd kleiner worden naarmate u het vaker wast. Een nieuw overhemd met een perfecte pasvorm zal na een tijdje plots niet meer lekker zitten. Het is dus verstandig om rekening te houden met deze krimp. De vuistregel is dat katoen ongeveer twee centimeter krimpt in de eerste tien wasbeurten. Na tien wasbeurten kan het overhemd nog een of twee centimeter verder krimpen. Neem daarom twee centimeter speling op de ruglengte.

Tips om juist te meten

Voor de meest accurate maten gebruikt u het juiste gereedschap. Gebruik bij voorkeur een kledingmeetlint. Dit zijn zachte meetlinten die de ronding van het lichaam volgen. Maak u tijdens het meten lang en sta rechtop. Zorg dat het meetlint altijd recht is en uitgelijnd met de ruggenwervel. En vergeet niet uw maten op te schrijven.