Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
VERBOUWINGSOPRUIMING tot 70% korting

Met welke kleding combineer je een poloshirt? (met voorbeelden)

Het poloshirt is een vrijetijdsoverhemd waarmee je vele kanten op kan. Een poloshirt combineer je met een chino voor een klassieke look of draag je onder een jasje of trui voor een meer geklede look. In de zomer draag je hem op een korte broek. We geven in dit artikel een aantal handige tips en goede kledingcombinaties waarbij de polo het beste tot zijn recht komt.
 

 

Knopen open of dicht?

Als je alle knopen dichtknoopt ziet het geheel er net uit. Je kunt daar eventueel zelfs een pak overheen dragen als je een casual chique look wilt. De knoopjes open zorgt uiteraard voor een meer casual uitstraling. Regel is dat je in ieder geval altijd één knoopje dichtdoet.
 

Draag je je poloshirt in of uit de broek?

Draag het poloshirt in je broek als je voor een nette look gaat. Zeker als je er een trui over jasje over draagt. Draag hem uit je broek als je voor een sportieve of lossere uitstraling gaat.
 

Kun je een poloshirt onder je colbert of trui dragen?

Je hoort wel eens dat je geen jasje over een polo hoort te dragen. Wij vinden dat echter achterhaald. Je ziet veel modemerken deze kledingstukken op een stijlvolle manier combineren. Als je het poloshirt helemaal dichtknoopt, kun je er prima een net jasje of blazer overheen dragen. Voor een licht formele borrel of feestje is dat zeer geschikt. Ook een trui over een polo is een optie voor een casual look. Wil je de look echt net of zakelijk maken, dan kies je toch beter voor een overhemd in plaats van een polo.
 

Welke kleur kies je voor je polo?

Voor een rustige look kies je het beste voor een rustige kleur zoals zwart, wit, grijs of blauw. In combinatie met een jasje kun je het shirt zo ook prima in zakelijke sfeer dragen. Omdat poloshirts vrijetijdskleding bij uitstek zijn, zie je ze vaak in meer uitgesproken kleuren. Zeker op een neutrale kleur broek, staat een polo in een vrolijke kleur goed. Omdat vele mannen op hun werk voor zakelijke en neutrale kleuren kiezen, is het extra aantrekkelijk om in je vrije tijd een opvallend kleur polo aan te trekken. De meeste polo’s zijn effen, al zie je ze ook met een print. Lees hier meer over het combineren van kleuren.
 Hoe combineer je het poloshirt bij de rest van je kleding?

Hoe je een poloshirt combineert hangt uiteraard af van de gelegenheid en van jouw persoonlijke smaak. Hieronder geven we een aantal voorbeelden waarin de polo zeer goed tot zijn recht komt. 
 

Combinatie 1: de klassieke polo look

Combineer een effen kleur polo met een chino. Draag daaronder voor de sportieve look sneakers en voor de iets meer classy look loafers.


Combinatie 2: de zakelijke polo look

Draag een poloshirt in een effen, neutrale kleur onder een pak. Kies een goed zittend model en maak alle knoopjes dicht.
 

Combinatie 3: de stijlvolle polo look

Trek over je polo een nette trui aan of mooi vest. Kies voor kleurtonen die met elkaar matchen. Eronder draag je een nette broek en nette schoenen. Voor een meer casual look kies je voor jeans.
 

Combinatie 4: de zomerse polo look

Combineer je polo met een korte broek en sneakers of slippers. Kies voor een opvallende kleur polo of eentje met een print. Houd je korte broek wel neutraal qua kleur.
 

Combinatie 5: de hippe polo look

Kies voor een opvallende kleur polo of een eentje met een print en draag die boven een jeans. Draag hierbij sneakers of ruige boots en maak het af met een sportieve jas in een neutrale tint.

 
Wat is de goede pasvorm van een poloshirt?

Poloshirts komen in verschillende pasvormen. Kies voor een pasvorm die niet te strak om je lichaam zit, maar zeker ook niet te wijd. De regular pasvorm is geschikt voor lange en slanke mannen. Een slim-fit is bij uitstek geschikt voor atletisch gebouwde mannen omdat die de nadruk legt op je contouren. Wat vollere mannen kiezen het beste voor een wat langere polo. Lengte maakt slanker.
 

Hoe lang is een goed poloshirt?

Qua lengte komt het poloshirt tot het midden van je gulp. Zorg ervoor dat de mouwen van het shirt niet te lang zijn. Als je voor korte mouwen kiest, moeten ze tot ongeveer het midden van de borstkas komen als je je armen laat hangen. De mouwen eindigen dan op het midden van je biceps. Belangrijk is dat de kraag goed om je nek zit. Natuurlijk wil je niet dat hij te strak zit. Het hoort een comfortabel kledingstuk te zijn. Maar te los geef een onverzorgde uitstraling.