Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Actie: 6 pakjes sokken bestellen naar keuze = 3 betalen (goedkoopste pakjes zijn gratis) < BESTEL snel >

Wanneer zit een T-shirt goed?


Een T-shirt past perfect wanneer: het niet te los of te strak zit, de naden waar de mouwen aansluiten op de schouders exact aangepast zijn aan de schouders, de mouwen min of meer halverwege je bovenarm zakken, de onderste zoom van het T-shirt ongeveer op heuphoogte komt en het design de vorm van uw lichaam volgt.

Wanneer zit een T-shirt goed?


De juiste pasvorm is belangrijk

De meeste mensen vestigen de aandacht van een goede pasvorm alleen bij het uitkiezen van overhemden of kostuums. Echter, verschillende T-shirts hebben verschillende pasvormen. Daarom is de pasvorm bij het uitkiezen van een T-shirt ook van belang. De pasvorm is bepalend voor de manier waarop het T-shirt zit aan uw lijf. U kiest verstandig voor een pasvorm die correspondeert met uw lichaamsbouw.

Lange mannen kunnen het best kiezen voor een T-shirt waarvan de mouwen iets lager komen dan halverwege de bovenarm. Atletisch gebouwd mannen kleden zich mooi af met slim fit of strak getailleerde T-shirts. Als u gezet bent is wellicht de niet getailleerde pasvorm comfortabeler voor u. voor een overzicht van de verschillende pasvormen kunt u hier kijken.
 

Maten die de pasvorm van een T-shirt bepalen

Van belang zijn de boord, borstomtrek, de taillering, de lengte van de mouwen, de lengte van het T-shirt en de maat van het T-shirt zelf. U weet zeker dat het T-shirt perfect zal zitten wanneer u individueel rekening houdt met deze maten voordat u een T-shirt koopt. Bij Hemdvoorhem.nl bestelt u leuke T-shirts vanaf maat S tot en met 7XL. Het gaat erom dat het T-shirt niet te los en ook niet te strak mag zitten. 

Als je een goede lichaamsbouw hebt en in vorm bent, zal een strakker T-shirt beter zitten dan een losser T-shirt. De lossere pasvorm zit perfect op de vrij forsgebouwde mannen. Let er echter wel op het T-shirt niet te groot te nemen, omdat te veel extra stof je nog gezetter laat lijken. Het slankt dus niet af.


De T-shirtboord

T-shirts van Hemdvoorhemd.nl hebben 3 soorten halslijnen: de O-hals, de Turtleneck en de V-hals. De verhoudingen van uw gezicht en lichaam neemt u mee voor de boord die bij u past. De meest klassieke keuze valt op de O-hals die ook een tijdloze look biedt. Als u niet te stevig gebouw bent is deze hals voor u want het zorgt voor het uiterlijk van vierkante schouders.

Mannen die een langere nek en smaller gezicht hebben, kiezen ook voor de O-hals zodat het minder opvalt.

De Turtleneck bedekt vrijwel uw heel lichaam. Alleen uw gezicht en handen zijn te zien. Het doel hiervan is dat mensen zich meer focussen op uw woorden dan op uw lichaam. Zo trekt u de aandacht letterlijk weg van uw lichaam en wordt de aandacht echt gevestigd op wat u zegt. Het effect hiervan is dat uw verhaal belangrijker wordt en meer gewicht krijgt. Goedgeklede mannen vertrouwen mensen om die reden eerder dan mannen in een T-shirt. U lijkt daarom ook slimmer in een Turtleneck.

De V-hals is een beetje minder formeel vergeleken met de O-hals. Mannen die niet zo lang zijn kleden zich het best met een V-hals T-shirt omdat het lichaam zo optisch langer lijkt. Ook voor mannen met rondere en/of bredere gezichten staat de V-hals het best. Voor hele stevige mannen is de V-hals minder geschikt omdat de aandacht sneller naar de buik verschoven wordt.

Met de V-hals is het prima als u een beetje borsthaar laat zien, maar pas op voor een te diepe v. Let erop dat de punt van de v niet meer dan circa 6 centimeter van het sleutelbeen uitkomt.

 

Wanneer zit een T-shirt te strak?

Wanneer een van de bepalende maten te klein is, zit een T-shirt strak. U weet dat de borstomtrek te strak is wanneer de naad van de schouders niet aansluit maar boven uw schouders zit. Aanwijzingen van een te strak T-shirt zijn een benauwende boord, te korte mouwen, of het gevoel dat u door het T-shirt wordt gehesen.

 


Wanneer zit een T-shirt te wijd?

Wanneer één van de bepalende maten te groot is, zit en T-shirt te wijd. Een te groot T-shirt zal rond het lichaam hangen met het effect als van een kussensloop en dat zal niet mooi zijn. Wanneer het T-shirt vervelend in uw broek zit (rommelig voelt, etc.), is het te lang. U weet dat de borstomtrek te ruim is wanneer de naad van de schouders niet op een lijn is met uw schouders.

 

De lengte van een T-shirt

Veel lange mannen ervaren het probleem bij het uitkiezen van een T-shirt dat het te kort uitvalt of juist te lang en dan ook nog te breed. Hoe weet u wat de beste lengte is van een T-shirt voor uzelf? Op casual gelegenheden zit een T-shirt perfect als er voldoende speling is van ongeveer 5 centimeter onder de broekrand. Op formele gelegenheden dient het T-shirt niet te zien te zijn omdat het dan in de broek gedragen wordt.

U heeft dan circa 10 centimeter nodig om het T-shirt netjes in de broek af te kleden. De ideale lengte voor een T-shirt hangt af van de gelegenheid. T-shirts kunnen gedragen worden naar informele, casual of zelfs naar formele en zakelijke gelegenheden. Dat betekent dat er verschillende soorten T-shirts nodig zijn.

 

T-shirt informele gelegenheden

Op casual gelegenheden draagt u het T-shirt bijna altijd over de broek. Het T-shirt zit goed als u 10 centimeter speling ongeveer hebt vanaf de broekrand. Katoen krimpt en na enkele wasbeurten is het altijd iets gekrompen. De speling wordt dan ongeveer 5 centimeter. Voor de casual dresscode is dit voldoende om het T-shirt netjes over de broekrand af te kleden.

 

T-shirt zakelijke situaties

Het T-shirt draagt u naar formele gelegenheden meestal in de broek. U kleedt zich dan volgens de smart casual dresscode of business casual. Een speling van ongeveer 10 centimeter is nodig ter voorkoming van kreukels. Om die reden doet u er goed aan een T-shirt, bij katoen, met een lengte van 16-20 centimeter vanaf de broekrand te kopen. Het verschil lijkt groot met de vereiste lengte, maar na enkele wasbeurten zal het krimpen duidelijk merkbaar zijn.