Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is business casual voor kledingstijl?

Business casual is een kledingstijl die bestaat uit een mix van professionele en casual kleding. Deze dresscode zit tussen business professional en smart casual in. Je draagt geen volledig pak met stropdas, maar je mengt professionele elementen, zoals het overhemd of een nette broek, met casual elementen, zoals een blazer, een chino of een poloshirt.Business casual is wat veel mensen dagelijks naar kantoor dragen. Een outfit waarin nette elementen worden afgewisseld met casual kleding. Binnen deze dresscode kun je meer je persoonlijkheid laten zien dan in de nettere business dresscodes. 
 

Hoe kleedt je je business casual?

Binnen de business casual dresscode kleed je je niet in volledig pak met stropdas. Kies bijvoorbeeld voor een pak zonder stropdas met overhemd waarvan je het bovenste knoopje opendoet. Of ga voor een broek met alleen een overhemd. Je kan daar een colbert overheen doen. Kies dan niet voor het jasje dat bij een pak hoort. Zo een jasje staat los van het pak meestal niet op een andere broek. Kies voor een los colbert of blazer.
Wil je wel graag een stropdas om? Kies dan juist voor een leuke kleur of print.
 

Welk overhemd past bij business casual?

Een wit of lichtblauw overhemd is vaak al best formeel. Kies bij business casual juist voor andere wat opvallendere kleuren. Een overhemd met grafische figuren, stippen of strepen is erg geschikt. Binnen deze dresscode kun je ook gaan voor een meer casual overhemd met een button down kraag of een Chinese boord. je kunt ervoor kiezen om het bovenste knoopje open te houden.
 

Varieren binnen business casual

Bij deze dresscode kan veel, als het maar wel een nette look oplevert. Een poloshirt kan, maar dan wel met een nette broek. Stop de polo in je broek. Zelfs een net T-shirt is een optie. Draag er dan wel een colbert of blazer overheen. Een mooi gebreide trui, pullover, sweater of vest is bij kouder weer een goede optie. Ook een nette coltrui onder een blazer of colbert werkt erg goed. Naast een nette pantalon, kan je ook kiezen voor chino, een broek van curduroy, katoen of linnen. Zorg dat de broek mooi valt en dat de broekspijpen net de bovenkant van je schoenen aantikken. Draag bijvoorbeeld een mooie kaki broek gecombineerd met een polo shirt of andere soort overhemd.
 

Schoenen en accesoires

Schoenen hoeven bij business casual niet heel zakelijk, maar ga wel voor mooie leren of suède veterschoenen, gespschoenen, brogues, mocassins of loafers. Met accessoires kan je binnen deze dresscode wat meer experimenteren dan bij de business formal dresscode. Je kunt voor een mooie leren bruine riem kiezen. Zorg dat deze matcht met je schoenen. Of ga voor bretels.
 

Kleuren bij business casual

Binnen deze dresscode kunnen veel kleuren en prints. Gebruik de vrijheid om je persoonlijkheid naar voren te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor blauw, lichtgrijs, kaki, cognac, bordeaurood, groen, paars of lichtroze. Het is echter nog steeds een professionele dresscode, dus ga niet voor kleding met opdruk, te heftige of schreeuwerige prints en kleuren. Schoenen kunnen in zwart, bruin, donkerblauw of grijs. Voor sokken is het de regel dat ze matchen met je broek en niet met je schoenen. Een optie binnen deze dresscode is wel om juist voor een andere, opvallende kleur sokken te gaan. Het merk Happy Socks is daarvoor erg geschikt.
 

Niet doen bij business casual

Hoewel je dus met veel wegkomt, zijn er een aantal dingen die je niet moet doen binnen de business casual dresscode. Draag geen sneakers, lichte spijkerbroeken of vormloze T-shirts. Deze items zijn echt te casual voor deze kledingstijl. En zorg ervoor dat je kleding mooi zit. De regel is vaak dat je met veel wegkomt, als de kleding die je draagt maar een mooi pasvorm heeft en van goede kwaliteit is.
 

Waar draag je business casual?

Business casual dragen mensen die op een wat informeler, moderner of creatiever kantoor werken. Op formele kantoren hebben ze vaak casual friday waarop je deze kledingstijl ook goed kan dragen.
 

Wat is het verschil tussen business informal en business casual?

Business casual en business informal liggen heel dicht bij elkaar. Vooral in de Engelstalige wereld maken ze een verschil tussen de twee. Business informal is minder formeel dan business formal, maar wel iets netter dan business casual.
 

Wat is het verschil tussen business casual en smart casual?

Business casual is netter dan smart casual. Binnen business casual ligt de nadruk meer op de zakelijke en nette elementen dan bij de smart casual dresscode. Lees hier meer over de smart casual kledingstijl.