Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is button down?

Bij een button down overhemd worden de punten van de boord vastgeknoopt aan het overhemd. De vertaling van ‘button down’ is vastgeknoopt. Button down overhemden zien er sportief uit. Het button down overhemd werd ontwikkeld voor polo-spelers: door de knopen blijft de boord altijd netjes zitten, zelfs tijdens het sporten.

Voorbeeld Button Down:Wat is de oorsprong van het button down overhemd?

De button down-kraag wordt van origine ‘de polokraag’ genoemd en werd vooral in Engeland gedragen door polospelers. De sporters hadden last van de losse kraag. Om te voorkomen dat de boord in hun gezicht sloeg tijdens het polo, naaiden ze zelf knopen aan de boord. John Brooks van Brooks Brothers zag deze slimme thuisoplossing en introduceerde in 1896 het shirt met de knoopjes. Deze overhemden dragen nog steeds het label ‘The Original Polo Shirt’.

Waarom werd het button down overhemd populair?

Het button down overhemd werd populair onder het grote publiek toen de Italianen de overhemden in het midden van de 20ste eeuw begonnen te dragen. Verder droeg F. Scott Fitzgerald bij aan de populariteit door een verwijzing in The Great Gatsby.

Wanneer draagt u een button down overhemd?

In Europa wordt de button down boord als informeel en casual gezien. Het is traditioneel gezien dan ook niet gepast om een button down shirt onder een pak te dragen. In Amerika wordt het shirt ook tijdens formele gelegenheden gedragen: daar mag het button down overhemd ook onderdeel zijn van een mooi kostuum. Tegenwoordig zijn er ook erg nette overhemden te krijgen als button down, waardoor het mogelijk wordt een nonchalante en verzorgde look te combineren.

Hoe draagt u een button down overhemd?

Het shirt met de button down kraag blijft hoe dan ook een sportieve uitstraling hebben. Maar hoe draagt u zulke overhemden? The Great Gatsby droeg zijn button down boord vastgeknoopt met een nette stropdas, waardoor een erg afgemeten look ontstaat. Een open button down kraag geeft juist een heel sportieve look, en maakt een outfit stoerder. U kunt de punten van de kraag ook los dragen. Stijlicoon Gianni Agnelli (ook wel de best geklede man ooit genoemd) droeg zijn button down kragen altijd losgeknoopt. Dit benadrukt de nonchalance van de outfit nog eens. Het button down overhemd is een icoon in de kledingkast van mannen geworden. Voorheen als praktische oplossing voor polospelers, nu als stijloplossing voor de sportieve of avontuurlijke man.