Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Button Down overhemden
Deze shirts mochten dan ooit ontstaan zijn in de sportwereld, tegenwoordig zijn ze in menig kleerkast terug te vinden. Casual, eigentijds of zakelijk – button-down overhemden brengen de nodige portie veelzijdigheid met zich mee. Weet dat button-down overhemden enkele opmerkelijke verschillen hebben ten opzichte van klassieke overhemden. Hierdoor zijn ze niet voor alle mannelijke profielen geschikt en kunnen ze ook niet zomaar met eender wat gecombineerd worden. Waarin deze overhemden verschillen, voor wie ze geschikt zijn en waarmee u ze dragen kan? Graag leggen wij een en ander voor u uit.

Wat zijn Button Down overhemden?

Het verhaal van de start eigenlijk al op het einde van negentiende eeuw en moeten we zoeken in de sportwereld. Het was een periode waarbij polospelers enorm klaagden over het heen en weer flappen van hun kragen. Sommige spelers plooiden de kragen daarom om en zorgden ervoor dat ze beneden bleven door ze bijvoorbeeld vast te naaien. Ene Brooks noteerde dit en perfectioneerde het concept. De Brook Brothers button-down overhemden waren geboren, aanvankelijk als sportkleding - maar vandaag de dag ook gewoon voor casual en zelfs zakelijk gebruik.

Waarin zo'n button-down overhemd nu verschilt van een klassiek overhemd? Button Down overhemden wijken af van klassieke overhemden door de toevoeging van knoopsgaten in de kraag. Bij deze overhemden zitten er immers extra knoopsgaten in de punten van de kraag, waardoor de kraag aan de knopen van het overhemd kan vastgemaakt worden. De knopen in de kraag zijn daarbij over het algemeen kleiner kan de klassieke knopen die we op het overhemd vinden, aangezien het van belang is om bij een overhemd de nadruk op het gezicht te leggen en zeker niet naar de knopen toe te trekken. Wat het nut is van die extra knoopsgaten? Ervoor zorgen dat de kraag altijd goed zit, ook voor mannen die geen stropdas dragen. Weet bovendien ook dat er nog heel wat varianten zijn op deze zogenaamde buttoned-down overhemden. Zo spreken we bijvoorbeeld ook over Hidden- button-down overhemden indien het knoopje verstopt zit onder de kraag.
 

Voor wie zijn button down overhemden geschikt?

Alhoewel Button Down overhemden aanvankelijk ontstonden in de sportwereld, worden ze tegenwoordig vooral daarbuiten gedragen. We denken daarbij onder andere aan Casual én Zakelijk gebruik. Toch merken we dat button-down overhemden niet zomaar voor eenieder aangewezen is, zeker aangezien het de nadruk legt op het gezicht. Een button-down overhemd zorgt er immers voor dat de ogen geaccentueerd worden, de nek korter en het aangezicht breder lijkt. Logischerwijs doen deze overhemden het dan ook goed bij mannen met een langere en stevigere nek maar een slank en smal hoofd. Ook voor mannen die vinden dat zij bepaalde accenten in hun gezicht hebben die mogen geaccentueerd worden, we denken dan bijvoorbeeld aan de ogen of de glimlach, is een button-down overhemd een goed idee. Hebt u een ietwat breder hoofd en wilt u deze niet benadrukken? Dan raden wij een overhemd aan met een lagere boord en kortere punten. Vraag onze styliste dan ook gratis om advies bij al uw aankopen op HemdvoorHem.nl.

Weet vooral dat een button down overhemd uitgevonden is voor het sporten en toch nog steeds diezelfde context kent. Voetballers gaat u er niet in zien, maar zo ook geen zakenmannen in pak en stropdas. Een stropdas is dan ook not done als het op button-down overhemden aankomt. Deze overhemden worden terecht heel vaak in de vrijetijdsbesteding gedragen, gewoon omdat u er goed uit wilt zien of omdat u wilt dat alles heerlijk blijft zitten – zelfs na enkele uren shaken in de club. Uiteraard kan u deze overhemden ook dragen in een zakelijke context, maar dan wel zonder stropdas. Waarmee u een button-down overhemd dan wel kan combineren? Lees gerust verder.
 

Waarmee combineer ik een button down overhemd?

Button Down overhemden zijn veel populairder dan we zouden durven vermoeden. Zo is er in bijna iedere mannenkast wel zo'n overhemd te vinden. Die populariteit hebben deze overhemden te danken aan hun veelzijdigheid. Weet dat deze overhemden vandaag eerder een casual dan sportieve uitstraling hebben, onder meer omdat ze over de jaren heen steeds meer geassocieerd werden met de elitaire universitaire sfeer.

Wenst u een casual look aan te nemen? Draag uw button-down overhemd dan in combinatie met een mooie en strakke denim jeans en een gebreide jas. Hier is het van belang om het bovenste knoopje van het hemd open te laten.

Liever een eigentijdse look? Button Down overhemden zijn echte buitenbeentjes, waardoor u ook hier uit the-box mag denken. Zo zien we bijvoorbeeld dat steeds meer jongeren de kraag gewoon rechtop zetten en het overhemd dragen in combinatie met een donkere ripped jeans. Button down overhemden kunnen met andere woorden gewoon gecombineerd worden met eigentijdse modetrends of gebruikt worden als uniek instrument om lichtjes buiten de lijntjes te kleuren.

Een Button Down overhemd dragen voor een zakelijke look? Weet dat hier de meningen over het algemeen zeer verdeeld zijn en dat het sowieso een tikkeltje gewaagd is om de button-down overhemden in combinatie met een das te dragen. Wij kunnen alvast stellen dat heel wat stropdassen niet kunnen gecombineerd worden met button-down overhemden, alhoewel ook hier uitzonderingen te noteren vallen. In het geval van twijfel raden wij hoe dan ook aan om onze gratis online styliste te raadplegen voor meer informatie en koopadvies. Wat wij verder ook afraden is om een button-down overhemd te combineren met een 2-knoops pak. Kiest u voor een single breasted suit? Dan kiest u voor een 3-knoops pak. In het geval van een double breasted suit is een 4-knoops pak (4x2) dan weer beter aangewezen. Vergeet bovendien de regel niet dat u steeds de laatste knoop openlaat, ook indien u het pak draagt in combinatie met een button down overhemd.
 

De voordelen van Button Down overhemden op een rijtje

Nu u weet hoe u een Button Down overhemd hoort te dragen, voor wie het geschikt is en waarmee u het kan combineren, kunnen we afronden met de voordelen van deze overhemden. Want, zoals u waarschijnlijk al gemerkt hebt, zijn die er in al hun uitbundigheid. Zo zijn de overhemden wel heel veelzijdig. Niet alleen kan u ze dragen in een eigentijdse, casual of zelfs zakelijke context, bovendien vallen ze ook gewoon heel makkelijk te combineren. We hadden het al over denim jeans en gebreide jassen, maar ook onder een trui met een ronde hals valt een button-down overhemd zeer goed. Een tweede voordeel is de eigentijdse look. Eigentijds, want het zijn vooral hippere merken die vandaag de dag button down overhemden fabriceren. En als laatste blijft de kraag van het overhemd altijd goed zitten, ook indien u de hele dag de baan op moet. Fan van de voordelen, maar niet van de look? Dat kan. Dan zijn de Button Under kraag uw ding. Deze overhemden combineren de voordelen van de klassieke button down overhemden maar dan zonder dat iemand het opmerkt. Op die manier kan u genieten van het beste uit beide werelden.
 

HemdvoorHem.nl - de specialist in Button Down overhemden

Wij beschikken wij over een zeer uitgebreid assortiment aan button down (strijkvrije) overhemden, bovendien weet ook onze styliste alles over de mogelijke combinaties. Zij weet als geen ander wanneer een overhemd al dan niet is aangewezen en geeft vrijuit haar advies. En qua service? Wij staan voor gratis verzending en een termijn van maar liefst 100 dagen om gratis te retourneren.

Button Down overhemden


Zakelijk en sportief: overhemden met een Button Down boord. Ontdek onze zeer uitgebreide online collectie. Deze overhemden zijn ideaal om zowel zakelijk als casual te dragen en zijn zeer geschikt om te combineren met een trui. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en pasvormen. 

Bestel uw favoriete Button Down overhemden eenvoudig online. Gratis verzending en retour!
Sorteren naar
Sorteren naar