Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is een goede zwembroek?

Een goede zwembroek is gemaakt van een waterafstotend materiaal, heeft een pasvorm die bij het lichaam past en verkleurt niet snel. Daarnaast heeft een goede zwembroek een binnenbroekje die alles goed op zijn plek houdt.


 

Welke soorten zwembroeken bestaan er?

  • Boardshort
  • Zwemboxer
  • Zwemslip
 

Wat is het verschil tussen de boardshort, zwemboxer en zwemslip?

De boardshort of surfshort is een zwembroek met lange pijpen. De lengte van de pijpen kan variëren van het midden van het bovenbeen tot over de knie. Hij kan een koordje hebben, maar ook sluiten met een klittenband, drukknoop of rits. De boardshort heeft een losse pasvorm en de stof is meestal niet elastisch. De zwemboxer ziet eruit als een boxershort, maar dan gemaakt van waterafstotend materiaal en geschikt om in te zwemmen. De lengte van de pijpen is tot halverwege de dijen of iets korter. De zwemboxer kan een losse pasvorm hebben of iets strakker om de benen zitten. De zwemslip of Speedo is een korte, sportieve zwembroek zonder pijpjes. Hij wordt vooral gedragen door fanatieke zwemmers omdat hij strak zit, uit weinig stof bestaat en zo voor weinig weerstand tijdens het zwemmen zorgt. Door de elasticiteit zit hij bovendien erg comfortabel.
 

Welke zwembroek past bij welk type lichaam?

Als je wat kleiner van stuk bent kun je beter voor kortere pijpen kiezen. Lange pijpen maken je kleiner. Vuistregel is: hoe langer je bent, hoe langer je pijpen kunnen zijn. Dit betekent uiteraard niet dat als je lang bent, dat je dan automatisch het beste kiest voor langere pijpen. Lange, gespierde mannen komen erg goed weg met een zwemslip. De benen komen hier mooi in uit. Lange slanke mannen die niet zo gespierd zijn, kiezen het beste de zwemboxer of de boardshort. Ben je wat mager? Kies dan voor korte en niet te wijde pijpen. Door wijde pijpen lijken de benen dunner. Het omgekeerde is ook waar. Dikkere mannen kiezen het beste voor wat wijdere pijpen. Gezette mannen die klein van stuk zijn, kunnen daarnaast het beste voor korte pijpen tot halverwege het bovenbeen gaan. Donkere kleuren werken dan ook het beste. Heb je een dikke buik? Kies dan niet voor te felle kleuren, die vestigen de aandacht op je buik. Kies voor een zwembroek tot halverwege de heup en halverwege het bovenbeen. Ga voor wat wijdere pijpen en kies niet voor een elastiek in de taille. Een zwembroek met een gulp, koord of knopen is dan een betere optie.
 

Waterafstotend materiaal

Zwembroeken zijn meestal gemaakt van polyester, polyamide of elastaan. Polyester en polyamide zijn beide stevige en waterafstotende stoffen. Ze drogen dus snel op na een duik. Polyester is bovendien erg kleurvast en kan goed tegen chloor en UV-straling. Elastaan is een erg rekbare stof, waardoor die ook vaak in zwemkleding gebruikt wordt. Je ziet weleens katoen in zwembroeken, maar meestal is dat in een blend met synthetische materialen waardoor de stof nog steeds waterafstotend is.
 

Welke kleur zwembroek past bij welk huidtype?

Een zwembroek draag je op vakantie of op het strand. De uitgelezen kans dus om eens voor een opvallende kleur of een vrolijk patroon te kiezen. Let echter wel op dat de kleurtonen bij je huidskleur passen. Heb je een hele lichte huid? Vermijd dan felle en hele lichte kleuren. Donkergroen, marineblauw, bordeauxrood of grijs zijn dan een goede keuze. Ben je licht getint? Dan kom je met de meeste kleuren wel weg. Van felle kleuren, tot lichte neutrale tinten en donkere kleuren. Hetzelfde geldt voor een donkere huidskleur. Daarbij werken felle kleuren en lichte tinten beide goed. Bruin is voor dit huidtype een minder mooie optie.