Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is een Kent kraag?

De Kent kraag is van oudsher de meest voorkomende kraag voor zowel business als casual overhemden. De kraag heeft scherpe punten en is hoog. De Kent kraag staat iets uit, waardoor de kraag ruimte biedt voor bredere dasknopen. De kraag kan zowel met als zonder stropdas worden gedragen.

Voorbeeld Kent Kraag:Oorsprong van de Kent kraag

De Kent kraag is vernoemd naar de Engelse hertog van Kent. Hij zocht een kraag waarbij hij een stropdas met Windsor-knoop kon dragen, zonder dat het hem in zijn bewegingsvrijheid zou beperken. De Kent kraag biedt precies voldoende ruimte voor de iets bredere Windsor, maar valt niet zo wijd dat de kraag niet zonder stropdas kan worden gedragen. Door deze veelzijdigheid, en de mogelijkheid het hemd zowel zakelijk als informeel te dragen, is het de meest populaire kraag geworden voor overhemden.

Soorten Kent kraag

De originele Kent kraag was lange tijd de meest gebruikte kraag voor overhemden. Een moderne variatie op de gewone Kent kraag is de Modern Kent. De Modern Kent kraag is een combinatie van de Kent en de Haifisch kraag. Hij staat iets wijder uit dan de klassieke Kent, maar niet zo wijd als de Haifisch kraag. Door deze extra ruimte passen alle dasknopen in deze kraag. De Modern Kent is daarmee nog veelzijdiger dan de gewone Kent, en staat net zo goed wanneer deze zonder stropdas wordt gedragen. Tegenwoordig is de Modern Kent de meest gebruikte kraag op overhemden.

Hoe draagt u een Kent kraag?

De meeste overhemden met een contrast in de boord gebruiken een Kent kraag, omdat deze kraag los ook mooi staat. De Kent kraag biedt ruimte voor bijna iedere stropdas en dasknoop, maar kan ook los gedragen worden. Daarmee zijn overhemden met een Kent of Modern Kent kraag altijd een veilige keuze. Zowel onder kostuums als in smart casual outfits, met dit overhemd maakt u altijd een goede indruk.

De juiste knoop bij de juiste kraag

Bij iedere kraag hoort een bepaalde knoop. Voor een verzorgde indruk is het van belang dat u de juiste dasknoop kiest. Een te brede knoop op een te kleine kraag zit oncomfortabel; een te smalle knoop op een te brede kraag valt weg. Wanneer u de Kent kraag graag mét stropdas draagt, kunt u de das het best knopen met een middelbrede knoop. De afstand tussen de punten laat voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een Windsorknoop. Bij voorkeur gebruikt u een Windsorknoop of een four-in-hand.