Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is een Shaped Fit overhemd?

Een Shaped Fit overhemd is perfect voor de man met brede schouders en een slanke taille. Letterlijk vertaald komt het neer op een gevormd model; gevormd naar het figuur van de man wat het meeste lijkt op de letter V, breed van boven en slank in de taille. Door de taillering te concentreren op de taille en niet op de bovenpartij is dit een pasvorm voor slanke mannen met een sportieve bouw.

Shaped Fit overhemd voorbeeld

 

Voor wie is de pasvorm Shaped Fit?

Bij de Shaped Fit past de vorm V. Dit betekent dat de schouders breed zijn en de taille slank wat het een ideaal model maakt voor de man die graag sport of van nature gezegend is met dit figuur. Brede schouders in een overhemd komt er vaak op neer dat de rest van het hemd ook wijd is. De Shaped Fit is zo gevormd dat ook de taille geaccentueerd wordt doordat er in het achterpand twee figuurplooien zijn ingestikt die zorgen voor een ingenomen taille zonder de ruimte weg te nemen op de schouders. Met dit model komt al het harde werk dan ook mooi tot zijn recht.
 

Wanneer draagt u een Shaped Fit overhemd?

Een mooi aansluiten en passend overhemd is eigenlijk altijd goed en niet gebonden aan tijd van de dag of een specifieke gelegenheid. Het is best een uitdaging voor mannen met brede schouders en een smalle taille om de juiste pasvorm voor een overhemd te vinden, eenmaal gevonden is het toch altijd het favoriete overhemd om te dragen.
 

Hoe draagt u een Shaped Fit overhemd?

Een overhemd wat goed past staat altijd mooi, waar en wanneer u het ook aan heeft; zakelijk of meer casual, een hemd wat mooi om het lichaam zit is altijd een eye catcher. Om zo in te lopen, maar zeker ook om in een pak te dragen waarbij teveel stof van een te wijd hemd niet alleen niet mooi staat, maar zeker ook niet lekker zit. Een stropdas past ook prima bij een Shaped Fit overhemd, maar is zeker geen must.
 

Hoe weet u of Shaped Fit het juiste model voor u is?

Dat is echt smaakgebonden. Om de V-vorm te gebruiken als makkelijk beeld is en Shaped Fit aan te raden bij brede schouders en een slanke taille. Bij een strakkere pasvorm zoals een Slim Fit zit het te krap op de schouders en bij een wijdere fit zoals bijvoorbeeld Modern of Regular heeft u teveel ruimte over op de taille maar zit het wel prettig op de schouders. Of Shaped Fit het juiste model voor u is licht niet alleen aan uw figuur maat ook aan uw eigen smaak. Het figuur bepaalt natuurlijk wel of een hemd te krap is, maar wat is te wijd?
 

Hoe weet u welke maat Shaped Fit u nodig heeft?

Voor ieder overhemd is de maattabel uw beste vriend. Meten is weten en dat geldt ook bij het vinden van het juiste overhemd, zo komt u tot de juiste pasvorm, maat, merk en mouwlengte. Om tot de juiste maat te komen is daarvoor de omvang van de nek, borst en taille nodig en de lengte van de armen vanaf de kop van de schouder. Zoals te verwachten is bij deze pasvorm het verschil tussen de borstomvang en de tailleomvang redelijk groot. De maten in een maattabel geven de afmetingen van het hemd weer. Welke maat het beste past is afhankelijk van uw eigen maten en uw voorkeur hoe strak een overhemd lekker zit.