Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
3 REDMOND OVERHEMDEN VOOR 99 < Bekijk actie >

Wat is end-on-end weving?

End-on-end weving is een van de populairste stoffen voor overhemden. Het is een poplinweving waarbij de kleur van de schering contrasteert met de kleur van de inslag. De meest traditionele uitvoering van end-on-end wordt geweven met een gekleurde draad en een witte draad. Hierdoor krijgt de kleur meer diepte. End-on-end stoffen hebben een informele uitstraling.

 

Voorbeeld end-on-end weving:


Voorbeeld end-on-end weving

 

Hoe wordt end-on-end stof geweven?

End-on-end is een polinweving met een contrasterend garen. Poplinweving is een van de simpelste wevingen. Deze weeftechniek weeft de garens simpelweg over en onder elkaar, steeds om en om. Hierdoor ontstaat een egale, zachte stof. Voor end-on-end wevingen worden meestal dunnere garens gebruikt, waardoor men een lichtgewicht stof krijgt.

 

Toepassingen van end-on-end

End-on-end is een zeer geliefde stof voor gebruik in overhemden, en wordt vooral gebruikt om een complexere kleur te creëren. Daarbij is het belangrijk op te merken dat het materiaal zelf dezelfde eigenschappen heeft als gewoon (poplin) katoen. Poplin ademt goed, is redelijk sterk en duurzaam, en erg licht. Onderkleding wordt meestal van een dikker materiaal gemaakt, omdat het aan meer slijtage onderhevig is.

Door het contrast in de kleur is de stof informeel, en wordt het vooral gebruikt voor het fabriceren van casual kleding. End-on-end is over het algemeen niet geschikt voor formele gelegenheden.

 

Wat is het verschil tussen end-on-end katoen en poplin katoen?

End-on-end wordt op dezelfde manier geweven als poplin (gewoon) katoen, en is daarom technisch een poplin stof. Het verschil is de witte (of contrastkleur) garen die wordt meegeweven. Hierdoor wordt de kleur complexer en meer gelaagd. Andere stoffen met deze karakteristieke kleurdiepte zijn Chambray en denim.

Wilt u een uitgebreide uitleg over de poplinweving? Lees dan hier ons kennisartikel ‘Wat is poplin katoen?’.

 

Wat is het verschil tussen end-on-end textiel en Chambray weving?

Bij Chambray wordt ook een witte draad meegeweven, waardoor de kleur dezelfde soort complexiteit krijgt. Chambray wordt echter geweven met dikkere garens, waardoor de stof aanzienlijk dikker en zwaarder is.

Wilt u meer informatie over Chambray? Lees dan hier ons uitgebreide kennisartikel ‘Wat is Chambray weving?’.

 

Wat is het verschil tussen end-on-end en denim?

Denim en end-on-end worden beide met een witte draad geweven, waardoor de kleur van de stof erg op elkaar lijkt. Denim wordt echter volgens de twillweving gefabriceerd, waardoor deze stof sterker is, en ook een stuk dikker. End-on-end is daarom beter geschikt overhemden, terwijl denim geschikter is voor het fabriceren van broeken.

Graag meer informatie over denim? Lees dan hier het kennisartikel ‘Wat is denim?’.