Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat is de one piece kraag?

De one piece kraag of collar, ook wel Schiller boord genoemd, is een overhemd waarbij het hemd en de kraag uit één stuk stof bestaan. De boord blijft hierdoor uit zichzelf fier omhoog staan. Het one piece overhemd ziet er iets meer casual uit dan het standaard overhemd.

 
Hoe ziet de one piece kraag eruit?

Bij de one piece loopt de stof direct over in de kraag. Omdat alles uit één stuk stof is gesneden, zie je geen naailijnen. Om deze reden begint de boord ook al veel lager in het hemd, wat het echt een onderdeel van het geheel maakt. Het overhemd heeft geen verstevigde kraagband nodig, wat hem een relaxte, minimalistische en toch stijlvolle uitstraling geeft.
 

Hoe wordt de one piece kraag gemaakt?

Bij de meeste overhemden maakt een fabrikant de kraag apart en naait die achteraf op het hemd. De one piece collar is moeilijker te maken dan een standaard overhemd omdat zowel het hemd als de kraag uit dezelfde stof worden gemaakt. De stof moet met precisie gesneden worden en dat vraagt om verfijnde technieken. Als er iets verkeerd gaat bij het snijden, is het hele overhemd verpest.
 

Sterke boord

Het grote voordeel van de one piece is dat de kraag beter overeind blijft staan dan bij standaard overhemden. Dit komt door de manier waarop de stof is gesneden en genaaid. De boord heeft dus geen versteviging nodig. Je hebt geen button down nodig, de knoopjes aan de uiteinde van de kraagpunten, of andere hulpmiddelen, zoals een kraagband of een pin collar. Zelfs na meerdere wasbeurten zal de boord mooi overeind blijven staan.
 

Knoopjes open

Een one piece overhemd kun je erg goed dragen met de bovenste knoopjes open. Zelfs onder een jasje. Bij andere overhemden oogt dit vaak wat rommelig, maar door de fiere kraag ziet dit er bij de one piece nog steeds stijlvol uit.
 

Stropdas?

De one piece kraag is bedoeld om zonder stropdas te dragen. Hij kan echter ook prima met stropdas gedragen worden.
 

Cooper collar

De one piece collar wordt ook wel de Cooper collar genoemd naar acteur Gary Cooper. In de jaren veertig en vijftig van de twintigste eeuw maakte hij dit overhemd als stijlicoon populair.