Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is regular fit?

Regular fit is een heel licht getailleerde pasvorm voor overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent regular fit ‘normale pasvorm’. Een regular fit overhemd ziet er door de zeer lichte taillering verzorgder uit dan wijde overhemden. De regular fit pasvorm ontstaat door een licht ingenomen rugpand.Voor wie is de pasvorm regular fit?

Iedere man past een goede maat regular fit overhemd. Het is de meest gangbare pasvorm en past op iedere outfit. Het overhemd valt redelijk recht, maar heeft door de zeer lichte taillering toch een vlotte uitstraling.

Wanneer draagt u regular fit overhemden?

Bij een goed passend regular fit overhemd hoort een klassiek ongetailleerd kostuum. Onder een colbert met een sterke taillering valt het overhemd te wijd. De regular fit pasvorm heeft een klassieke uitstraling. Het is het meest gebruikelijke model voor formele gelegenheden. Het is de standaard look voor professionals, en heeft door de neutrale pasvorm een herkenbare, nette uitstraling.

Hoe draagt u regular fit?

Een neutrale pasvorm geeft een traditionele look. Regular fit overhemden vallen wat wijder op de taille, waardoor het overhemd zeer comfortabel is en altijd goed past. Het klassieke kostuum is recht gesneden en valt dus iets wijder dan de meer moderne slim fit kostuums. Heel licht getailleerde kostuums zitten comfortabel maar houden toch een nette uitstraling. Een heel licht getailleerd overhemd ziet er niet alleen zakelijk uit, maar geeft ook iets meer bewegingsruimte dan een slim fit model. Hoewel slim fit zelfs bij formele gelegenheden steeds gebruikelijker wordt, is een regular fit overhemd altijd een veilige keus.

Hoe herkent u een regular fit overhemd?

De meeste overhemden vermelden de pasvorm gewoon in het label. Heeft uw overhemd geen label? Dan kunt u het shirt uitleggen. Wanneer u bijna geen ronding in de taille ziet heeft u zeker te maken met een regular fit hemd. De rugpand van een regular fit overhemd is heel licht ingenomen. Daardoor ontstaat een kleine coupenaad aan de achterkant van het shirt.

Hoe neemt u de maat voor een perfecte regular fit pasvorm?

U wilt natuurlijk dat het shirt als gegoten zit, ook al heeft u meer ruimte op de taille. Daarom is de juiste maat erg belangrijk. Een te nauwe taillering maakt dat een hemd niet lekker zit, maar bij een te wijde pasvorm lijkt het hemd te groot en lijkt uw outfit onverzorgd. Neem voor de zekerheid dus altijd de maat van uw taille. Voor een perfecte pasvorm is het aan te raden zowel uw boordmaat, taillemaat, borstomtrek en mouwlengte te nemen.