Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat is slim fit?

Slim fit is een strak getailleerde pasvorm voor overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent slim fit ‘slanke pasvorm’. Een slim fit overhemd is dus een overhemd dat sterk getailleerd is. Een slim fit pasvorm heeft een slanker gesneden rugpand, waardoor het overhemd beter aansluit op het lichaam.Voor wie is de pasvorm slim fit?

De slim fit pasvorm is geschikt voor de slankere man. Het overhemd valt iets nauwer dan een normaal gesneden overhemd. Vaak zit er in het katoen een beetje stretch verwerkt, waardoor het hemd lekker zit. Voor atletisch gebouwde mannen bestaan er ook super slim fit (extra strak getailleerde) modellen.

Wat is het verschil tussen slim fit en regular fit?

De slim fit pasvorm valt nauwer dan de regular fit. Bij regular fit overhemden is de rugpand recht gesneden. Het overhemd valt dus recht aan de zijkant, waardoor de taille niet aansluit. Bij slim fit overhemden sluit de taille wel aan.

Wanneer draagt u slim fit overhemden?

Slim fit overhemden passen het best onder een strak getailleerd kostuum. Een colbert dat niet getailleerd is, verbergt natuurlijk de mooie taillering van het overhemd. Slim fit overhemd winnen aan populariteit. Het is heel gebruikelijk om sterk getailleerde kostuums te dragen bij formele gelegenheden. Ook professionals dragen steeds meer sterk getailleerde pakken.

Hoe draagt u slim fit?

Voor een moderne look neemt u het liefst een sterk getailleerd overhemd en bijpassend getailleerd kostuum. De regular fit daarentegen oogt meer klassiek. Het traditionele kostuum is recht gesneden, en het moderne kostuum is strak gesneden. Slim Fit hemden zien er niet alleen sportiever uit: als u er de juiste bouw voor heeft, is de pasvorm gewoon beter.

Hoe herkent u een slim fit overhemd?

In de meeste overhemden staat de pasvorm in het label. Als het overhemd geen label heeft kunt u het hemd uitleggen op tafel. Heeft het overhemd een ronding in de taille? Dan weet u dat u een slim fit overhemd heeft liggen. Verder kunt u de strakke taillering herkennen aan de coupenaden in de rugpand. Die ontstaan wanneer de stof wordt ingenomen. Door het innemen van de stof aan de achterkant ontstaat de slim fit pasvorm.

Hoe neemt u de maat voor een perfecte slim fit pasvorm?

Bij een slim fit pasvorm is het belangrijk dat u de juiste maat neemt. Bij een te strakke taillering zit het overhemd niet lekker, maar bij een te grote maat komt de taillering niet tot zijn recht. Neem dus altijd uw taillemaat op. Voor een goede pasvorm is het aan te raden de maat van zowel uw boord, borstomtrek, taille als mouwlengte te nemen