Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Wat is tailored fit?

Tailored fit is een iets getailleerde pasvorm voor overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent tailored fit ‘toegesneden pasvorm’. Tailored fit overhemden zijn dus middel strak getailleerd. De tailored fit pasvorm heeft een iets slanker gesneden rugpand, waardoor het overhemd goed aansluit op het lichaam. De term verwijst naar tailor-made (op maat gesneden).Voor wie is de pasvorm tailored fit?

De tailored fit pasvorm is perfect voor de man die van een nauwe pasvorm houdt, maar waarbij de slim fit pasvorm te strak valt. Het overhemd valt iets nauwer dan een normaal gesneden overhemd, maar ruimer dan de strak getailleerde overhemden. Een tailored fit overhemd kleedt de man van gemiddelde bouw mooi af, maar geeft toch wat bewegingsruimte.

Wanneer draagt u tailored fit overhemden?

Tailored fit overhemden komen het best tot hun recht onder een getailleerd kostuum. Een recht gesneden colbert verbergt natuurlijk de taillering van het overhemd. Tailored fit overhemden worden steeds populairder. Tegenwoordig dragen steeds meer mannen getailleerde kostuums, ook bij formele gelegenheden. Ook professionals dragen steeds meer getailleerde kostuums.

Hoe draagt u tailored fit?

De vuistregel is dat een mooie slanke pasvorm een moderne look geeft. Getailleerde kostuums en hemden ogen vlotter en verzorgder dan de klassieke regular fit. Recht gesneden kostuums ogen klassiek, terwijl strak gesneden kostuums modern ogen. Een getailleerd overhemd ziet er niet alleen uit alsof het voor u op maat gemaakt is: als u er de juiste bouw voor heeft, is de pasvorm simpelweg beter.

Hoe herkent u een tailored fit overhemd?

In de meeste overhemden staat de pasvorm in het label. Wanneer er geen label in het overhemd zit kunt u het shirt uitleggen. Ziet u een ronding in de taille? Dan weet u dat u een getailleerd overhemd voor zich heeft. Verder kunt u taillering herkennen aan de coupenaden in de rugpand. De stof wordt aan de achterkant ingenomen, waardoor er een naad ontstaat.

Hoe neemt u de maat voor een perfecte tailored fit pasvorm?

Een tailored fit pasvorm moet natuurlijk als gegoten zitten. Daarom is de perfecte maat belangrijk. Een te strakke taillering zorgt voor een oncomfortabele pasvorm, en bij een te grote maat verliest het overhemd zijn op-maat-gesneden uitstraling. Neem dus altijd eerst de maat op van uw taille. Voor een perfecte pasvorm is het aan te raden zowel de maat van uw boord, borstomtrek, taille als mouwlengte te nemen. Dan weet u zeker dat het overhemd perfect zal zitten.