Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat je moet weten voordat je een poloshirt gaat kopen

Er zijn verschillende redenen waarom een man zou kiezen voor een poloshirt, los van het feit dat het een erg populair kledingstuk is. Een poloshirt gemaakt van een topkwaliteit stof zit namelijk fijn, het is stijlvol en het is ook nog een bijzonder flexibel kledingstuk. Voor menige man is het toch iedere keer weer een uitdaging om een goed poloshirt uit te kiezen.

Behalve het uitkiezen van een goede polo, zitten ze ook met de vraag van wat nu wel of niet kan met het poloshirt. Daarom deze blog waarin verteld wordt hoe u een goede polo kunt herkennen. En waarop u moet letten bij het uitkiezen van een polo voor uzelf.

Wat je moet weten voordat je een poloshirt gaat kopen


Ontstaan van het poloshirt

Een stukje geschiedenis is altijd goed voor de algemene kennis, ook over het poloshirt. Het werd in de jaren ’20 ontworpen door een beroemde Franse tenniskampioen, namelijk René Lacoste. Rond die tijd werd de sport beoefend met op het bovenlichaam een wit overhemd. Praktisch gezien niet vlot en René Lacoste dacht daar een oplossing voor te vinden. Dat deed hij ook na zijn populaire jaren en samen met zijn vriend André Gillier werd het poloshirt in 1933 op de markt gebracht.

Niet heel moeilijk te raden wat het merk werd, uiteraard Lacoste. Meer dan succesvol was de intrede van het kledingstuk want de markt groeide razendsnel. Niet alleen tennissers wilden een poloshirt. Het merk Lacoste is tot en met vandaag een van de vooraanstaande merken.
 


Poloshirt eigenschappen

Hoe weet u dat u een daadwerkelijk poloshirt voor u heeft? U kunt een poloshirt herkennen aan de kraag, de split en enkele knopen. Verder kan de polo met korte of lange mouwen gemaakt zijn. De polo wordt over het hoofd aangetrokken. Het moment u meer dan enkele knopen ziet en deze tot de onderkant van het kledingstuk lopen, heet het geen poloshirt meer. In dat geval heeft u te maken met een overhemd.

Het poloshirt wordt geacht te zijn een casual kledingstuk vergeleken met het overhemd. De kraag van een polo is niet verstevigd in tegenstelling tot de kraag van het overhemd. De polo heeft een losser hangende kraag en heeft zo een meer casual uitstraling.
 


Kwaliteit staat boven alles

We kennen allemaal wel het gezegde, goedkoop is duurkoop. Bij het uitkiezen van een polo geldt dit zeker ook wel. Zo is er een uitgesproken verschil tussen een merkloos poloshirt en een poloshirt van het merk Lacoste bijvoorbeeld. Zelf zal het u wel opvallen bij het aantrekken van het kledingstuk en hoe het aanvoelt op uw huid. Een polo van een goed merk, voelt meestal anders aan als het gaat om comfort en pasvorm.

In onze webwinkel heeft u keuze uit de kwaliteitsmerken Calvin Klein, Casa Moda, ETERNA, Fred Perry, Lacoste, MARVELIS, OLYMP, Profuomo en Redmond. Vergeleken met deze polo’s zou u in principe veel meer merkloze polo’s kunnen betrekken. Echter, als u deze goedkope polo’s nauwelijks aandoet omdat de stof niet aangenaam aanvoelt, is het zonde van uw geld. Kies daarom voor kwaliteit in plaats van hoeveelheid.


Van belang is het poloshirt materiaal

Goede kwaliteit poloshirts worden van katoen gemaakt, in de meeste gevallen van 100% katoen. We gaan een stapje verder dan het materiaal, namelijk de weving. In ons assortiment treft u veel polo’s aan die zijn gemaakt van katoen in een piqué weving. Dit is namelijk een breitechniek met als eindresultaat een degelijke, luchtige stof met een onopvallend reliëf. U kunt het reliëf herkennen aan verschillende vormen zoals vierkanten, wafelvorm tot ruiten.

Deze breitechniek wordt veel toegepast bij poloshirts en dat zorgt voor een fijn structuurtje. Uiteraard zijn er polo's in een andere weving. Echter, zolang het gaat om een katoenen piqué of tricot polo maakt het verder niet zoveel uit. Zo een poloshirt zit gewoon heerlijk op uw lijf. Een ander prettig kenmerk is dat het fijn meerekt terwijl u het niet als een heel strak elastisch kledingstuk zult ervaren. Strakke polo’s zijn er ook waarbij het verschil zit in de pasvorm.
 


Neem de polo pasvorm altijd mee

De pasvorm van een kledingstuk is de algehele vorm ervan. Dit is bepalend voor de manier waarop het kledingstuk op uw lichaam zal zitten. De taillering is deel van de pasvorm, of de snit. Vooral bij overhemden speelt de taillering een bijzonder grote rol. Dit geldt ook bij het uitkiezen van de juiste polo. U gaat daarom altijd goed na als de pasvorm van een polo overeenkomt met uw lichaamsbouw.

Zo doet een slanke man er goed aan te kiezen voor slim fit polo’s. De gezette man kiest hiertegenover voor regular of comfort fit. Tenslotte speelt uw persoonlijke voorkeur ook een rol. Echter, hopen dat een slim fit mooi zal zitten, weegt niet op tegen kiezen voor de juiste pasvorm. De juiste pasvorm draagt veel meer bij aan uw figuur. U kunt voor taillering kiezen wanneer u een duidelijke taille heeft.
 


De juiste lengte

Een goede polo heeft een lengte die loopt tot het midden van je gulp. De mouwen van de polo moeten niet te lang zijn, mits het een lange mouw polo is. Bij een polo met korte mouwen, vallen de mouwen niet verder dan ongeveer het midden van de borstkas, als je je armen laat hangen. De mouwen gaan niet verder dan het midden van je biceps. Een ander belangrijk aspect is dat de kraag goed om je nek zit.

Te strak wilt u het ook weer niet hebben omdat het een comfortabel kledingstuk hoort te zijn. Echter, een te losse kraag leidt tot een onverzorgde look.
 


Poloshirt etiquette

Een poloshirt, hoewel casual geacht, heeft een kraag en deze draagt u netjes omlaag. Op de golfbanen en op andere plaatsen wordt het weleens omhoog gedragen. Dit doet niets voor het kledingstuk dat al netjes is met de kraag omlaag. Het is verder niet nodig om een hemd of T-shirt onder uw poloshirt te dragen. De polo is op zichzelf al voldoende. Uiteindelijk is het stijlvoller met een niet al te grote logo op uw poloshirt.