Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Welke pasvorm kies je bij een trui?

Een goede trui voor heren is gemaakt van een fijne en soepele stof. Verder is het niet te ruim, heeft het een niet te nauwe pasvorm en houdt het u warm. In principe is de term trui de hoofdterm voor de diverse type sweaters, pullovers en hoodies die er zijn. Een herentrui biedt een traditionele uitstraling en tegelijkertijd is het toch ook modieus. Daarom zijn truien een veelzijdig kledingstuk, geschikt voor die zakelijke look waaraan u een tintje casual wilt toevoegen.

En het voegt toch een chic tintje aan de casual look. Truien en vesten voor mannen kunt u altijd en met alle kledingstukken combineren. Daarnaast houden truien en vesten u lekker warm. Op de koude winterdagen aan het werk en u neemt het gemakkelijk mee op de frisse zomeravonden.

Waar draagt u een poloshirt naartoe?


Hoe herkent u een trui?

Moeilijk is het niet om een trui te herkennen. De kunst is om het enorm aantal aan varianten uit elkaar te kunnen houden. Als het gaat om de boord zijn er truien met een ronde hals of een V-hals. Een chique variant is de coltrui terwijl u een casual uitstraling bereikt met de kabeltrui. Gaat u voor de sportieve look, dan kiest u voor de sweater terwijl u de pullover over uw overhemd aantrekt. Als u een trui zonder mouwen ziet, heeft u een spencer voor u.

De hoodie herkent u aan de capuchon, een streetwear sweater die tenslotte is gaan behoren tot een gangbaar kledingstuk.


Truien en pasvormen

Kledingstukken vallen op een bepaalde wijze op uw lichaam dat is de pasvorm. Kledingstukken hebben een vorm en eigenlijk wordt de totale vorm van het kledingstuk de pasvorm genoemd. Taillering kan toegepast worden op een kledingstuk, wat deel uitmaakt van de pasvorm. Om die reden heeft de taillering veel invloed op een kledingstuk. Dit geldt natuurlijk ook voor de herentrui.

Van belang is daarom altijd de pasvorm van een trui na te gaan. U gaat de aansluiting van de pasvorm van de trui na op uw lichaamsbouw.
 


Taillering bij herentruien

Als u een trui kiest, kunnen deze de volgende pasvormen hebben:
  • Normaal (licht getailleerd) [modern fit];
  • Strak getailleerd [slim fit];
  • Wijd (niet getailleerd).


Truien met taillering

Gangbaar is de trui met de normale pasvorm (licht getailleerd). Licht getailleerde truien van de pasvorm normaal worden ook wel modern fit truien of truien met een ‘moderne pasvorm’ genoemd. Truien van de modern fit pasvorm geven u een vlotte en moderne look door de lichte taillering. Truien met een lichte taillering zitten goed op de taille.

Mannen met een gemiddelde bouw doen er goed aan te kiezen voor truien van de normale pasvorm. De licht getailleerde trui valt namelijk mooi op het lichaam. De trui met de normale pasvorm is dan ook ideaal voor de mannen die slim fit te strak vinden, maar toch houden van een beetje taillering. De licht getailleerde herentrui is iets slanker dan een niet getailleerde herentrui. Vergeleken met de strak getailleerde trui biedt de licht getailleerde trui meer bewegingsruimte. Een trui met normale pasvorm kleedt de meeste mannen netjes af, terwijl het meer ruimte geeft dan truien van de pasvorm strak getailleerd.
 


Strak getailleerde truien

Strak getailleerd truien zijn kledingstukken van de slim fit pasvorm. De slim fit pasvorm betekent letterlijk vertaald de ‘slanke pasvorm’. Slim fit truien zijn dus truien die sterk getailleerd zijn. Strak getailleerde truien zorgen voor een betere aansluiting op het lichaam en is geschikt voor de slankere man. De slanke mannen bereiken een vlottere uitstraling met een strak getailleerde trui.

Natuurlijk zijn de strak getailleerde truien perfect voor de atletisch gebouwde mannen. Een uitgebreide waaier aan soorten materialen worden gebruikt bij de productie van truien. Toch zijn er vooraanstaande materialen die voorkomen voor truien zoals katoen, kasjmier, zijde of wol.
 


Wijde of niet getailleerde truien

Comfort fit, wijd of niet getailleerd zijn de termen voor truien die geen taillering hebben. Comfort fit betekent letterlijk vertaald de ‘comfortabele pasvorm’. De gezette mannen kleden zich mooi met een trui van de wijde pasvorm. Deze pasvorm biedt optimale bewegingsruimte wat ideaal is voor mannen die vallen in de categorie van grote maten. Mannen die het liefst zoveel bewegingsvrijheid als mogelijk wensen, kiezen natuurlijk ook voor wijde truien.

Niet getailleerd truien vallen wijd op de taille.
 


Welke pasvorm kiest u?

U kiest de juiste pasvorm aan de hand van uw lichaamsbouw en uw persoonlijke wensen ten aanzien van taillering. Als u een slanke lichaamsbouw heeft, bereikt u een geklede uitstraling met een strak getailleerde trui. Als u een man bent met een forse lichaamsbouw, dan is het best wanneer u kiest voor de trui met de normale (licht getailleerd) pasvorm of zelfs de wijde. Dit heeft dan ook weer met uw persoonlijke wensen te maken.

Als u uw figuur goed tot uiting wilt laten komen, dan let u echt op de ideale pasvorm. Het gaat erom dat u voorkomt te kiezen voor te strakke kleding in de hoop dat de look perfect is. De gezette mannen kleden zich goed af met de niet getailleerde of wijde trui. Uiteraard kiest de man die gesteld is op maximale bewegingsvrijheid voor truien van de wijde pasvorm. Omgekeerd is iedere man met een gemiddelde bouw vrij om te kiezen voor de normale pasvorm.

En iedere man die truien wenst met taillering, maar die geen mooie look verkrijgt met strak getailleerde truien. De pasvorm strak getailleerd is precies gemaakt voor de slanke mannen. De atletisch gebouwde mannen gaan uiteraard ook voor truien van de pasvorm strak getailleerd. De trui valt simpelweg beter op de taille. HemdVoorHem.nl biedt u herentruien in diverse maten, bij sommige modellen te krijgen zijn in de maten S tot en met 6XL.

Bij HemdVoorHem.nl heeft u keuze uit de bekende merken Bjorn Borg, Calvin Klein, CASA MODA, Fred Perry, HUGO BOSS, JACK & JONES, Jacques Britt, Lacoste, MARVELIS, Michaelis, OLYMP, Profuomo, Redmond, Schiesser en Tommy Hilfiger.