Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Welke pasvormen zijn er bij T-shirts?


Vrijetijdskleding moet u het gevoel geven dat u echt vrij bent te doen en laten zoals u wilt, wat het geval is wanneer u op vakantie bent in de zomer. Onze T-shirts zitten niet alleen comfortabel gewoon zo op een casual broek of short. De T-shirts zitten ook lekker onder een overhemd, ideaal voor speciale gelegenheden. T-shirts zijn prima te combineren met een shirt, trui of vest. Leuke T-shirt bestelt u bij HemdVoorHem.nl variërende in de maten S tot en met maat 7XL.
 
Welke pasvormen zijn er bij T-shirts?De T van T-shirt

Een T-shirt is trouwens een kledingstuk zonder sluiting, gemaakt voor het bovenlichaam. Het T-shirt is bijna altijd gemaakt van katoen of een katoenblend en is meestal gemaakt met korte mouwen. Daarom ook de naam T-shirt. Bij het uitleggen van dit kledingstuk is de vorm van een T zichtbaar.
 

T-shirt pasvormen

De algehele vorm van een kledingstuk wordt de pasvorm genoemd en is bepalend voor de manier waarop de kleding op uw lichaam valt. Taillering maakt deel uit van de pasvorm. De taillering heeft zo, veel invloed hierop wat ook het geval is bij T-shirts. Bij het uitkiezen van een leuk T-shirt is het aanbevolen altijd goed de pasvorm te controleren. U gaat hierbij na als de pasvorm aansluit op uw lichaamsbouw.
 

Soorten taillering T-shirts

U heeft keuze uit de pasvormen:
  • Aansluitend [tailored fit];
  • Normaal (licht getailleerd) [modern fit];
  • Strak getailleerd [slim fit];
  • Wijd (niet getailleerd).
 

T-shirts met taillering

De pasvorm aansluitend heeft veel weg van de tailored fit pasvorm bij overhemden. De pasvorm aansluitend geeft aan dat de T-shirt middel strak getailleerd is. Het rugpand van de T-shirt is hierbij iets slanker gesneden dan een normaal getailleerd T-shirt voor een goede aansluiting op uw lichaam. Immers, tailored fit komt van tailormade wat betekent dat het kledingstuk “op maat gesneden is”. Voor de man die gesteld is op een nauwe pasvorm, maar voor wie de slim fit pasvorm te strak valt, is de tailored fit pasvorm ideaal. Vergeleken met een normaal gesneden T-shirt valt een tailored fit T-shirt iets nauwer en toch ruimer dan een strak getailleerd model. De man van gemiddelde bouw is netjes afgekleed met een tailored fit T-shirt dat toch wat bewegingsruimte biedt.
 

Normaal (licht getailleerd) T-shirts

T-shirts van de pasvorm normaal zijn vergelijkbaar met de modern fit overhemden en shirts. Modern fit is letterlijk vertaald ‘moderne pasvorm’. Met een modern fit T-shirt verkrijgt u door de lichte taillering een vlotte en moderne uitstraling. Het T-shirt van de modern fit pasvorm is iets slanker gesneden in het rugpand. Normaal, licht getailleerde, T-shirts vallen mooi op de taille.

Modern fit T-shirts zijn voor iedere man met een gemiddelde bouw. Wanneer u gesteld bent op taillering, maar de tailored fit pasvorm te strak vindt, is de normale pasvorm de perfecte pasvorm. Vergeleken met een niet getailleerd T-shirt valt een licht getailleerd T-shirt een klein beetje slanker, terwijl het meer bewegingsruimte biedt dan de aansluitende en strak getailleerde T-shirts. De meeste mannen zijn netjes afgekleed met een normaal getailleerd T-shirt, maar biedt meer ruimte dan die van pasvorm aansluitend en strak getailleerd.
 

Strak getailleerd T-shirt

Een strak getailleerd T-shirt valt onder de slim fit modellen. Slim fit betekent vrij vertaald ‘slanke pasvorm’. Een T-shirt van de pasvorm slim fit is dus een sterk getailleerd T-shirt. Het rugpand is slanker gesneden bij een strak getailleerd T-shirt voor een betere aansluiting op het lichaam. 

Een strak getailleerd T-shirt is ideaal voor de slankere man. Het T-shirt valt iets nauwer dan een T-shirt van de pasvorm aansluitend. Vaak wordt het katoen van een strak getailleerd T-shirt met een beetje stretch verwerkt, waardoor het T-shirt lekker zit. De strak getailleerde modellen zijn ook geschikt voor de atletisch gebouwde mannen.  
 

Wijde (niet getailleerde) T-shirts

De wijde, niet getailleerde pasvorm voor T-shirt wordt ook wel aangeduid als comfort fit. Dit betekent vrij vertaald dan ook ‘comfortabele pasvorm’. Voor mannen met een maatje meer of voor mannen die gesteld zijn op maximale bewegingsvrijheid is een comfort fit T-shirt heel ideaal door de ruime pasvorm. T-shirts van de pasvorm wijd (niet getailleerd) vallen daardoor wijd op de taille.  


De pasvorm uitkiezen

De juiste pasvorm kiezen, heeft volledig te maken met uw lichaamsbouw en uw voorkeuren. Heeft u een slanke lichaamsbouw? Een strak getailleerde T-shirt zou voor u dan de beste keuze zijn. Als u wat gezetter bent, is de keuze voor normaal (licht getailleerd) het best. Uw figuur komt beter tot uiting met de juiste pasvorm dan kiezen voor strak getailleerd en hopen dat het goed zit.  

De niet getailleerde of wijde T-shirts zijn voor de mannen met een maatje meer en voor de mannen die gesteld zijn op hun bewegingsvrijheid. Aan de andere kant is de pasvorm aansluitend in principe voor iedere man met een gemiddelde bouw. Uiteraard ook voor iedere man die van taillering houdt, maar voor wie strak getailleerd te strak uitvalt.  

De slanke mannen doen er goed aan te kiezen voor de pasvorm aansluitend, terwijl atletisch gebouwde mannen mooi afgekleed zijn met T-shirts van de pasvorm strak getailleerd. Het T-shirt sluit beter aan op het lichaam.  


O-hals, turtleneck of V-hals?

Het T-shirt is prima geschikt voor onder een (over)hemd of gewoon gecombineerd met een casual broek, jeans of short. Voor veel mannen is het onduidelijk wanneer de O-hals, turtleneck of een V-hals gekozen moet worden als type kraag van een T-shirt onder een (over)hemd. De boord van het (over)hemd bepaalt de juiste halslijn.  

Draagt u het (over)hemd helemaal gesloten en knoopt u de kraag dicht, dan is een T-shirt eronder met O-hals ideaal. Zo is de halslijn van het T-shirt onzichtbaar zelf wanneer u kiest voor een doorschijnend (over)hemd.  

De V-hals is aangeraden wanneer u het (over)hemd met een of meerdere knoopjes open draagt. De V-hals moet dieper zijn wanneer u meer knoopjes open draagt. Het T-shirt onder het (over)hemd mag namelijk niet zichtbaar zijn.  

Tenslotte kleedt een turtleneck netjes af in combinatie met een kostuum. Een T-shirt met een turtleneck zorgt meer ontspannen en creatieve uitstraling dan een overhemd. Zo is het geheel wel redelijk formeel voor de dresscodes (smart) casual, business casual en cocktail (behalve als de etiquette wat vrijheid geeft). Bij formele gelegenheden en bij de dresscode business is een overhemd nog altijd een absolute must.