Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Welke stijl T-shirt kiest u?


Met een T-shirt voelt u echt het comfort van vrijheid zoals u dat beleeft in de zomervakantie. Dan zit een leuke T-shirt goed op een casual broek of bij shorts. T-shirts kunt u echter ook leuk onder een shirt of trui of vest combineren. Met een beetje kleur maakt u uw look iets interessanter. Een T-shirt is een kledingstuk voor casual gelegenheden, maar ook voor andersoortige gelegenheden.

Hierbij kunt u dus kiezen uit verschillende stijlen waarbij u bij HemdVoorHem.nl keuze hebt uit leuke T-shirts. U kiest vanaf maat S tot en met maat 7XL uit onze bekende kwaliteitsmerken zoals Casa Moda, Calvin Klein, Schiesser en Muchachomalo. U bestelt ook gewoon online.  

Welke stijl T-shirt kiest u?Stijlen en dresscodes

Het aantal kledingstijlen en dresscodes waaruit u kunt kiezen, is oneindig groot. Het zou te ver voeren om dat aan u voor te leggen. Om die reden bestaat onze collectie uit slechts zes van de belangrijkste kledingstijlen en dresscodes. Deze zult u mogelijk in het dagelijks leven nodig hebben, maar niet dat u ze allemaal moet dragen. Handig is het wel op de hoogte te zijn van deze stijlen en dresscodes. Zo weet u bij welke het T-shirt hoort en bij welke niet.
 
De vele kledingstijlen en bijzondere dresscodes die er zijn, hebben onder meer te maken met bruiloften, gala’s en sociale evenementen. Echter, in dit artikel vestigen we de aandacht op de dresscodes waarmee u als man in het dagelijks leven te maken zult hebben. En vooral de stijlen waarbij de T-shirt centraal staat. Opgesomd zijn dit de meest voorkomende dresscodes:
  • Business casual;
  • Business formal;
  • Casual;
  • Cocktail;
  • Smart casual;
  • Tenue de Ville.
 

De T-shirtstijlen

Van de eerdergenoemde kledingstijlen en dresscodes hoort het T-shirt slechts bij de stijlen casual en smart casual. Bij de casual kledingstijl gelden er geen regels of voorschriften. Echter, gevoelsmatig kleedt u zich anders naar een avondje uit dan wanneer u een sportevenement bezoekt. U kunt het variëren naar uw wensen, want u bepaalt tenslotte de combinatie.

De andere kledingstijl waarbij het T-shirt toegestaan is, is smart casual. Deze kledingstijl combineert een casual outfit met formele elementen. Deze kledingstijl staat ook wel bekend als stijlvol casual of semi-net ligt tussen business casual en casual. ‘Smart' komt van de Britten die het woord gebruiken om aan te geven dat iemand goed gekleed is. Het komt erop neer dat smart casual een goed geklede versie is van casual.
 
U bent ook vrij binnen deze kledingstijl met het variëren. Echter, het is belangrijk dat het niet te keurig of te gewoontjes wordt.
 

Casual met T-shirt

Een jasje of overhemd is niet vereist binnen de casual kledingstijl. De mate van het informele bij deze kledingstijl die je combineert, hangt af van de gelegenheid waar je naartoe gaat. Geld een casual dresscode bijvoorbeeld bij u aan het werk, kleedt u zich verzorgt met een ruime variëteit aan broeken van pantalon, linnen tot aan de jeans. De korte broek is natuurlijk uitgesloten. Ongeacht de vereiste of toegestane dresscode, op het werk geldt een verzorgde look.
 
De korte broek is natuurlijk gepast op een casual evenement in de zomer dat buiten plaatsvindt. De casual dresscode biedt leuke mogelijkheden om er om er net en verzorgd voor de dag te komen voor een avondje uit. Een net T-shirt zorgt ervoor dat u gekleed bent voor de gelegenheid. U completeert het geheel van de casual outfit met sneakers. Verder zijn veterschoenen, gespschoenen, mocassins of loafers ook ideale opties.
 
Echter, bij de casual outfit past de lakschoen er niet bij en is het belangrijk hierbij een goede balans in te creëren.
 

Casual met T-shirt variëren

Het T-shirt valt te combineren met een linnen of katoenen broek. Daarnaast draagt u een net T-shirt met een skinny jeans.
 

Kleuren kiezen voor de casual outfit

Voor wat betreft de kleurenkeuze bij de casual dresscode bent u helemaal vrij. U kleedt zich netjes af met een donkere spijkerbroek of u maakt het nog meer casual met een lichte spijkerbroek, eventueel met wassing. U schiet nooit mis met de effen kleur zoals grijs, wit, donkerblauw of zwart voor een klassiek katoenen T-shirt.
 
Toon je persoonlijkheid door te kiezen voor T-shirts met opvallende kleuren, prints en ontwerpen. Een beige, donkerblauw, kaki of zwarte broek zijn prima keuzes die zich lenen voor leuke combinaties. Toch kunt u ook uw creativiteit de vrije loop geven door te experimenteren met verschillende kleuren voor de broeken zoals bordeaux, geel, groen of wit.
 

Neem de pasvorm mee

De pasvorm is altijd belangrijk, ook bij de kledingstijl casual. Het T-shirt moet ook goed en netjes aan je lichaam zitten. Uw uitstraling komt niet tot zijn recht met te wijde of te strakke kleding.  
 

Smart casual met T-shirt

Zolang u nette of geklede elementen in de outfit combineert met casual elementen, draagt u de smart casual kledingstijl op de juiste manier. Een katoenen broek, chino of nette spijkerbroek met een colbert of blazer zijn prima opties. Een mooi T-shirt hieronder completeert de smart casual outfit. U kleedt zich iets netter, met een pantalon en overhemd. 


Smart casual variëren

De smart casual stijl kunt u variëren door te kiezen voor verschillende accessoires zoals een pochet met een leuk kleurtje of print, een mooie riem of een opvallend horloge. Nog een net element dat past bij een casual outfit zijn de bretels, tenzij u een stropdas erbij aan hebt. Hierbij bepaalt de dikte van de bretels de mate aan casual stijl, hoe dunner hoe meer casual. 

Vergeleken met de casual look, zitten nette schoenen zoals veter- of gespschoenen, mocassins of loafers beter bij de smart casual stijl. Met sneakers wordt de outfit al gauw te casual. Het is daarom ook een uitdaging de smart casual stijl niet te laten vervagen tot de casual look. Zo werkt een jeans prima zolang het een nette en gestreken broek is zonder wassing of scheuren. Aan de andere kant wordt het formeel binnen deze dresscode als u een volledig pak draagt.  
Dit geldt ook voor een stropdas behalve als u een dunne stropdas draagt of eentje met een opvallende afdruk, die de casual look completeert. Het jasje van je nette pak alleen is hierbij niet aangeraden omdat het vaak raar staat op een meer casual broek. Een los colbert of blazer kleedt netter af.