Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Filter


Smalle stropdas
 

De smalle stropdas is voor het eerst gedragen in Italië, waar wel meer modieuze trends vandaan komen. Nou is dat ook niet zo raar, want als er een volk is dat weet hoe ze mooi getailleerde kleding moeten maken, zijn dat de Italianen wel. Dit is dus ook bij de stropdas gebeurt, om deze reden heeft deze dan ook wel een ‘slim fit tie’ of een ‘skinny tie’. Voor ons is dat natuurlijk niet handig om te gebruiken, dus wij noemen ze lekker smalle stropdassen. Op die manier weet iedereen waar we het over hebben.

Sinds zo een twee jaar geleden is de smalle stropdas weer helemaal in in Europa. Veel van de jongere mannen zijn toen ook begonnen met het dragen van strakker en mooier getailleerde overhemden, waardoor de normale stropdas eigenlijk te breed was om mooi over te komen. Om die reden zijn zij dus ook smalle stropdassen gaan dragen.
 

Wat is en skinny stropdas?

Een skinny stropdas is een dunne stropdas die vooral gedragen wordt door mannen met een slank postuur. Deze dassen zijn vaak niet meer dan 3,8 cm breed en zijn daardoor perfect geschikt voor mannen met een smalle hals. Dit type stropdas is over het algemeen gemaakt van zijde en heeft een glossy glans, wat hem een stijlvolle uitstraling geeft.
 

Afmetingen van een smalle das

Een smalle stropdas, zoals de naam al zegt, is smaller dan wat wij zien als een normale stropdas. De vraag voor velen is alleen hoeveel dit is, en dit is in elk geval anders. Want elk merk heeft zo zijn eigen afmetingen per artikel. Nou is een smalle stropdas zo tussen de 5 en 7 centimeter, terwijl een normale stropdas 7 tot 8,5 centimeter kan zijn. Het ligt er dus net aan welk merk u veel draagt. Toch kunt u er wel vanuit gaan dat het ongeveer twee centimeter scheelt tussen smal en normaal.

De lengte van een smalle stropdas is wel gelijk aan die van een normale stropdas. Deze zijn standaard rond de 150 centimeter. Een maat die voor de meeste mannen hartstikke mooi zit. Extra lange of extra korte stropdassen worden maar weinig gemaakt, waardoor we deze dan ook niet altijd aan kunnen bieden. Nou valt een paar centimeter verschil in de lengte toch haast niet op, in vergelijking met de breedte.
 

Een smalle stropdas dragen

Met de juiste lichaamsbouw valt het niet eens op dat u een smalle stropdas draagt, al helemaal niet wanneer u er voor de rest ook gewoon netjes verzorgd uitziet. Eigenlijk kan het dus in combinatie met bijna alles gedragen worden. Nou zullen er hier en daar wel wat mannen van de oudere generatie tussen zitten, die toch echt trouw zijn aan de bredere stropdas, maar hier is niet altijd iets aan te doen.

Eigenlijk overal waar u een normale stropdas naartoe zou dragen, kunt u ook een smalle stropdas dragen. Al helemaal wanneer u een leuke of modieuze kleurencombinatie maakt is het geweldig om te zien. Dit is zeker het geval met de mooie diepe kleuren, waardoor de combinatie hartstikke subtiel valt, maar toch nog enorm op prijs gesteld kan worden.
 

Smalle stropdas knopen

Mensen zijn gewoontedieren, alles wat wij met het één doen, doen wij automatisch met het ander ook. Als we het dan hebben over stropdassen strikken is dit perfect. De knoop die u normaal gesproken gebruikt zal waarschijnlijk goed bij u passen, waardoor daar eigenlijk niet zo veel in veranderd. Een smalle stropdas is namelijk aan de bovenkant gelijk in breedte, maar loopt niet zo extreem erg uit richting de punt.
 

Online een smalle das kopen

Natuurlijk hebben wij ook de allermooiste smalle stropdassen die er te krijgen zijn. Het zou namelijk zonde zijn als u met een te brede stropdas rond zou lopen. Mocht u nou nog niet 100% zeker zijn, dan kunt u altijd vragen stellen aan onze klantenservice. Deze kunt u elke werkdag tussen 10 en 5 bellen of een mailtje sturen. Deze wordt dan binnen een werkdag beantwoord.

Smalle stropdassen


Het dragen van een skinny stropdas geeft uw outfit een stijlvolle en trendy uitstraling. Deze smalle stropdassen zijn perfect te combineren met een stijlvol colbert of jasje. Ook zijn ze geschikt voor een casual look met een overhemd met een Haifisch boord. Vanzelfsprekend zijn deze skinny stropdassen er dan ook in meerdere modieuze kleuren, zodat u elke dag net iets anders voor de dag kunt komen.

Bestel uw trendy smalle stropdassen eenvoudig en snel online in onze webshop! Nu met gratis verzending.
Sorteren naar
Sorteren naar