Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Alle hoofdcategorieen Verfijn op subcategorie
Filter

Overhemden met een opa kraag

Het klinkt wat raar, een opa kraag, het grappige is ook dat deze boordvorm ook eigenlijk geen kraag is! Een kraag is iets wat op de boord gezet wordt, de boord is dus de staander waarop de kraag bij een overhemd wordt bevestigd. Een opa kraag heet zo omdat vroeger de opa's nog weleens een shirt zonder kraag droegen, als is dat voor de huidige generaties waarschijnlijk niet meer het geval!
 

Staander kraag online kopen

De opstaande korte boord oogt modern en fris en is ook niet altijd een boordvorm die in het modebeeld past. Toch komt het overhemd zonder kraag met grote regelmaat terug. Het zijn vaak wat meer casual hemden omdat ze natuurlijk niet geschikt zijn om met een stropdas te dragen, maar ook omdat een overhemd zonder kraag gewoon wat minder zakelijk oogt. Voor de liefhebbers van de shirts met een opstaande boord is het dus wel even zoeken, maar te vinden zijn ze altijd!

 

Staander boord


Een opa boord of staander kraag is eigenlijk geen echte kraag; het is de boord waarop de kraag bevestigd wordt. Het overhemd met de bandkraag vindt zijn oorsprong in de tijd van de losse kragen die op de boord geknoopt werden. De granddad collar zorgt voor een moderne uitstraling en kan niet met een stropdas gedragen worden. De staander boord zien we vooral op slim fit shirts en passen perfect bij een casual kledingstijl.

Online overhemden met een staander boord bestellen bij HemdVoorHem.nl met gratis verzenden en retour.
 
Sorteren naar
Sorteren naar