Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Vlinderdas of zelfstrikker voor de feestdagen

14-12-201814-12-2018



De strik: voor de perfecte uitstraling bij uw feest outfit


De uitstraling van uw look, welke dat ook mag zijn, wordt bepaald door tal van factoren en het is dan ook zaak goed te weten welke elementen bij elkaar passen en meerwaarde geven aan uw outfit. Bij het creëren van een mooie outfit, afhankelijk van de gelegenheid, is het vaak moeilijk om een keuze te maken tussen verschillende opties. Eén daarvan is: gaat u voor een vlinderdas of zelfstrikdas? Hoewel veel mensen het verschil tussen beide niet kennen, worden beide types effectief op een andere manier gedragen. Een overzicht daarop is belangrijk!

De vlinderdas


Een vlinderdas kan beschouwd worden als een uitgewerkte vorm van een zelfstrikker, en wordt doorgaans gewoon om de hals gedragen. Vaak wordt de das in de vorm van een halve cirkel gevouwen. Dergelijke dassen zijn verkrijgbaar in diverse uitwerkingen; sommige moet u zelf knopen, ander zijn al op voorhand geknoopt en moet u gewoon vasthechten. De knoop ligt bij een dergelijke das centraal en vormt als het ware twee gelijkvormige strikjes aan beide kanten. Het resultaat? Een stijlvolle das die vooral op chique gelegenheden zoals smoking overhemden gedragen kan worden!


De zelfstrikker


Een zelfstrikker is dan weer een das die lang wordt gedragen en daarbij ook relatief smal is. Dergelijke smalle dassen zijn vandaag de dag weer helemaal in. Zelfstrikkers dient u zelf te knopen, en hiervoor heeft u keuze tussen tal van merken en types: van de Kelvin tot de St. Andrew en de Half Windsor, de mogelijkheden zijn oneindig.

Wanneer draag ik wat?


Het is belangrijk om bij het vinden van de perfecte look voor de gelegenheid ook de beste onderdelen van uw outfit uit te kiezen. Wanneer kies ik welk soort das? Eigenlijk is het beter uzelf af te vragen welke persoonlijkheid u heeft, want dat bepaalt grotendeels welk model bij u past. Vlinderdassen zijn ideaal voor zij die een zekere mate van autoriteit uitstralen en leiderschap symboliseren, alsook mannen die creatief zijn en een opvallende persoonlijkheid hebben. De zelfstrikker is dan weer veel formeler en soberder, en kan daarom dan ook door veel meer mannen gedragen worden.

Welke type u ook kiest, het belangrijkste is dat de das bijdraagt aan het karakter van de outfit. Hoe dan ook zal uw outfit, eenmaal u de juiste keuze heeft gemaakt, er zoveel completer uitzien. En dat is natuurlijk de bedoeling!