Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >
Filter
 

Vlinderdas
 

De vlinderdas is een echte comeback aan het maken in de herenmode, we zien deze mooie das dan ook steeds vaker verschijnen op onwaarschijnlijke plekken. De vlinderdas mag tegenwoordig ook casual gedragen worden, vaak heeft deze dan een knettergekke kleur of een leuk patroontje.

Voor de mannen die niet bekend zijn met de vlinderdas, dit is een strikje in de vorm van een vlinder die om de boord van het overhemd gedragen wordt. Voor speciale gelegenheden wordt hier vaak een overhemd met een speciale boord voor gedragen. Dan komt het strikje er extra mooi uit. Wees gerust, in een standaard overhemd staat de vlinderdas nog steeds hartstikke mooi!

Omdat er een zeer specifieke manier is om een vlinderdas te strikken, durven veel mannen het niet aan om er eentje te dragen. Voor deze mannen hebben wij dé oplossing: de voorgestrikte vlinderdas. Deze, zoals de naam al verklapt, is al voor u gestrikt. Deze hoeft u alleen een beetje aan te trekken of losser te zetten zodat deze perfect om uw nek zit en het klipje vast te maken en u bent klaar om te gaan! Natuurlijk kunt u ook de uitdaging aangaan en zelf uw vlinderdas strikken, de keuze is aan u.
 

Model van de vlinderdas

Zoals de naam al weggeeft, heeft de vlinderdas iets weg van een vlinder. Uw das zal niet wegvliegen, maar heeft wel dezelfde soort opbouw: een lichaampje met twee vleugels. Net als veel van de andere modieuze kledingstukken, heeft ook de vlinderdas zijn begin in Frankrijk, in 1650 om precies te zijn. Toendertijd werden deze vooral in het wit gedragen tijdens speciale, maar ook zakelijke gelegenheden.

Pas een paar eeuwen later, in de 18e en 19e eeuw, werden er veel meer kleuren gemaakt. Vooral rood was erg populair en werd veel gedragen. Pas in 1886 begon de zwarte vlinderdas populair te worden. Dit was te danken aan Pierre Lorilliard, die een zwarte vlinderdas naar een gala droeg. Sinds toen werden er steeds meer zwarte vlinderdassen gedragen, vooral op gala’s.
 

Vlinderdassen etiquette

Formele gelegenheden zitten vaak vol met etiquette, denk bijvoorbeeld aan de dress-codes. Vaak zult u op de uitnodiging de term ‘black tie’ tegenkomen. Dit houdt in dat u een zwarte vlinderdas hoort te dragen, in combinatie met een wit smoking overhemd met opstaande kragen en omgevouwen manchetten. De andere optie is ‘white tie’, deze betekent dat u een witte vlinderdas hoort te dragen. Deze wordt gecombineerd met een overhemd met een piqué au front.

Omdat veel mannen niet meer om kunnen gaan met zelfstrikkers, is het steeds normaler geworden om een voorgestrikte vlinderdas te dragen. Hoewel dit vroeger tegen de etiquette inging, hebben we nu weinig keus. Geen strik of een voorgestrikte, dan is de keuze snel gemaakt.

Ook casual kunt u zo een leuke vlinderdas dragen, al helemaal die met een leuk dessin erop! Simpel wit overhemd eronder en u bent er klaar voor! Hoewel de casual stijl vaak om een spijkerbroek vraagt, is dit misschien te zwaar in combinatie met een vlinderdas. Probeer in dit geval een leuke tussenweg te vinden.
 

Strikken online kopen

Een vlinderdas kopen is vaak erg lastig, al helemaal in een stenen winkel. Vaak hebben alleen feestwinkels ze voor specifieke gelegenheden. Maar het is maar de vraag of u deze daadwerkelijk om wilt hebben. Gelukkig hebben wij online een leuk assortiment aan vlinderdassen, het soort dat u wél wilt dragen. Zowel de zelfstrikkers als de voorgestrikte vlinderdassen vindt u op HemdVoorHem.nl.

Vlinderdas


De vlinderdas is hét kledingstuk dat veel mannen wel hebben, maar nooit dragen. Dat is erg jammer, want het strikje geeft uw overhemd een chique en feestelijke uitstraling. De vlinderdas wordt dan dus ook vaak naar formele evenementen gedragen. Hoewel velen denken dat een bruiloft streng en formeel is, is dit niet het geval, want hier kunt u gewoon een leuk gekleurd strikje dragen!

Alle vlinderdassen worden direct uit voorraad geleverd en worden gratis thuisbezorgd!
Sorteren naar
Sorteren naar