Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>
Filter
 

Zelfstrikkers

Een zelfstrikker is een vlinderdas, de soort die uw zelf moet strikken. Dit is dan ook een ware kunst die nog maar weinig mannen bezitten. Gezien de modetrends van de afgelopen vijf à tien jaar, was dit voor velen dan ook niet nodig. Dit is ook misschien de reden waarom de meer modieuze kledingstukken een comeback aan het maken zijn. We zien steeds meer mannen in een overhemd rondlopen en sommigen zelfs met een stropdas. Ook meer gelegenheden hebben een strenge dresscode die dan ook gehandhaafd wordt. Wanneer de uitnodiging Black tie zegt, dan hoort u ook op te dagen in een smoking met een zwarte vlinderdas. Het liefste natuurlijk een zelfstrikker, want hoe graag we ook voor simpel gaan, is er wel een verschil tussen de twee te zien.
 

Een zelfstrikker dragen

Een Black tie evenement is dus een perfect moment om een mooie zelfstrikker te dragen. Natuurlijk is hier ook een tegenhanger van: een White tie evenement. Hier is het gebruikelijk om niet een smoking te dragen, maar een rokkostuum. Bij dit rokkostuum hoort u dan ook een witte vlinderdas te dragen, opnieuw het liefst weer een zelfstrikker. Aangezien een White tie evenement toch vaak nog strenger gehandhaafd worden, omdat deze erg belangrijk zijn. Zo zult u de Koning op belangrijke gelegenheden niet in een pak, niet in een smoking, maar in een rokkostuum zien verschijnen.
 

Black tie strikjes

Enorm veel regels voor zo een klein strikje dus. Natuurlijk kunt u hier ook compleet tegenin gaan. In de etiquette van een Black tie evenement staat niet hoe u uw strik moet dragen. Daarom kunt u er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om deze nonchalant om uw nek te laten hangen, zonder er überhaupt een strik in te leggen. Wanneer er helemaal geen strikte dresscode is, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een rode zelfstrikker te dragen. Gestrikt of niet, deze zal ongetwijfeld veel complimenten aantrekken.
 

Bruiloft met een strik

Naar semi-strenge evenementen als bruiloften kunt u al de leukste dingen uit de kast trekken. Een rode zelfstrikker is hier dan helemaal op zijn plek, net als bijna elke andere gekleurde strik. Deze zijn dan ook extreem leuk in combinatie met een paar bijpassende sokken. Dit geeft een enorm leuk effect. Want waar veel mannen zich aan het zwarte pak met wit hemd en zwarte das aan zullen houden, doet u dit deels ook, maar gewoon met een wat speelse twist.
 

Zelfstrikker knopen

Een zelfstrikker knopen is een echte kunst, niet alle mannen kunnen dit dan ook. Vaak zullen het wel de oudere mannen zijn die dit nog wel weten, maar veel van de jongere mannen zullen simpelweg een voorgestrikte vlinderdas dragen. Omdat veel van de etiquette dan ook niet extreem modern zijn, worden alleen zelfstrikkers hierin geaccepteerd. Mocht u dan naar zo een evenement gaan, dan is het wel van de hoogste noodzaak dat u weet hoe u een vlinderdas moet knopen.
Om een zelfstrikker goed te kunnen dragen moet u ook de juiste hebben voor uw nekomtrek. Vaak is hier wel speling bij want een strik kan simpelweg gewoon strakker aangetrokken worden, maar niet te strak! De kunst van een vlinderdas strikken is dat u rekening houd met de vorm van de strik zelf, deze geeft zelf al enorm veel hulp. Daarnaast kunt u hier natuurlijk veel voorbeelden van opzoeken, een plaatje doet het vaak beter dan een uitleg.
 

Zelfstrikkers online bestellen

Mocht u nou helemaal overtuigd zijn van deze prachtstukken, dan wordt het tijd om te bestellen! Dit kan super gemakkelijk online gedaan worden. Daar hoeft u geen uren van uw dag voor vrij te maken, maar een paar minuutjes online zoeken bij HemdVoorHem.nl naar welke zelfstrikker vlinderdas u graag wil kopen en u zult de volgende dag een pakje op de mat hebben liggen. Dat is het grootste gemak aan online winkelen, want heel veel ligt al voor u op voorraad!
 

Zelfstrikkers


De originele vlinderdas is een zelfstrikker, dit houdt in dat u deze zelf moet strikken. De echte strikjes liefhebbers zullen ons kunnen vertellen dat een voorgestrikte vlinderdas absoluut tegen de etiquette ingaat. Als u dus in staat bent uw eigen vlinderdas te strikken, dan is dit ook zeker weten een aanrader. Net als bij alles is het begin misschien even een uitdaging, maar als u de strik zelf maken eenmaal onder de knie heeft dan is het heel eenvoudig en staat het natuurlijk wel helemaal perfect. Ook als het strikje los gaat als de avond vordert is de zelfstrikker nog steeds een aanwinst voor de black-tie outfit.

Bestel uw zelfstrikker vlinderdas eenvoudig en snel online in onze shop met gratis verzending en retour!
Sorteren naar
Sorteren naar