Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

De complete gids: Hoe kies je een overhemd?

Een kwalitatief en goed passend overhemd kan veel voor je uitstraling doen. Door de verschillende pasvormen, tailleringen, stoffen en boorden, kun je een overhemd vinden die perfect bij jouw lichaamsbouw en gezichtsvorm past. Het lijkt veel werk. Maar als je eenmaal weet wat het beste bij jou past, dan is het daarna simpel en weet je precies wat je hebben moet. In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over pasvorm, snit, taillering en stof onder elkaar.


 

Hoe werkt taillering?

Taillering is de manier waarop het overhemd bij de taille is ingenomen. De meest bekende soorten taillering zijn:
 • Extra slim fit (zeer sterk getailleerd)
 • Slim fit (sterk getailleerd)
 • Modern fit (licht getailleerd)
 • Tailored fit (iets getailleerd)
 • Regular fit (heel licht getailleerd)
 • Comfort fit (ongetailleerd)
 

Wat is de juiste taillering voor jou?

Mannen met een duidelijke taille dragen het beste een sterk getailleerd overhemd. Die sluit nauw aan op het lichaam en staat bij hen het mooist. Mannen met een rechte taille of iets bredere taille dragen het best een minder getailleerd of ongetailleerd overhemd. Lees hier verder over wat voor taillering bij jouw lichaam past en hoe je de taillering herkent.
 

Welke snit kies je voor je overhemd?

Snit is de manier waarop een kledingstuk uit de stof wordt gesneden. Snit gaat over de gehele pasvorm van het overhemd: taillering, mouwinzet, borstomtrek, lengte van het rugpand, enzovoort.
 

Welke snit past bij jouw lichaamsbouw?

De Engelse snit werkt op bijna ieder lichaamstype. De Italiaanse snit werkt zeer goed voor korte, dunne mannen. De Amerikaanse snit werkt goed voor stevige mannen, door de wijdde pasvorm en vierkante uitstraling. Kijk voor hier voor een uitgebreid overzicht van de verschillende pasvormen. Heb je moeite met het bepalen van de juiste kleding bij jouw lichaamsbouw. Neem eens kijkje bij ons artikel over kledingtips voor verschillende posturen.
 

Welk type boord past bij jouw gezichtsvorm?

Er bestaan veel verschillende type kragen. De een staat wat beter bij je dan de ander. Het hangt samen met de vorm van je gezicht. Dit zijn de meest bekende type kragen:
 • Kent Kraag
 • Button down kraag
 • Widespread kraag
 • Wing kraag
 • Haifische kraag
 


Hoe kies je het type boord bij je overhemd?

Kies een boord met een tegenhangende vorm van je gezicht. Heb je een breed gezicht? Kies een boord met dunne punten. Zo wordt je gezicht optisch langer en ontstaat er harmonie. Heb je een smal gezicht? Kies dan een boord die breed is weggesneden. Zo wordt je gezicht breder en voller. Lees hier verder hoe je de beste boord bij je gezicht kiest.

 
Welke stof kies je voor je overhemd?

De meeste overhemden worden gemaakt van katoen, of een katoenblend. Andere populaire stoffen zijn linnen, zijde en satijn. Tegenwoordig wordt in veel kleding een mix tussen natuurlijke en kunstmatige grondstoffen gebruikt. In slim fit overhemden wordt bijvoorbeeld wat elastaan verwerkt, voor elasticiteit en een betere pasvorm. Andere bekende combinatie zijn katoen met kasjmier (hierdoor wordt het betaalbaarder), wol met viscose (hierdoor wordt het sterker), en katoen met viscose. Hier vind je meer informatie over de verschillende stoffen waar overhemden van worden gemaakt.
 

Last van zweetplekken?

Het kan vervelend zijn om een overhemd te dragen als je veel moet bewegen of als het warm is. Hier vertellen we uitgebreid van welke stoffen je het minst gaat zweten.
 

Hoe werken overhemdsmaten?

Bij overhemden wordt met meerdere lichaamsmaten als taille, rug lengte en armlengte rekening gehouden. Aan de ene kant lastig, maar aan de ander kant ook mooi, want zo vind je een overhemd die je als gegoten zit. Lees hier hoe je je overhemdmaat opmeet.