Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
3 REDMOND OVERHEMDEN VOOR 99 < Bekijk actie >

Wat is het verschil tussen modern fit en regular fit?


Regular fit heeft een iets wijdere pasvorm dan een modern fit pasvorm. Modern fit, in de volksmond ook wel normale pasvorm genoemd, heeft een licht getailleerde pasvorm. Doordat het licht getailleerd is oogt het modieus maar zit niet strak om het lichaam. Een regular fit is heel licht getailleerd en wordt meestal gedragen door mannen met een maatje meer. Doordat ze heel licht getailleerd zijn, oogt het net iets moderner als een niet getailleerd kleding stuk (ook wel comfort fit of classic fit genoemd).

Wat is het verschil tussen modern fit en regular fit?


Welke pasvorm past het best bij u?

Maakt het verschil in de twee pasvormen veel uit bij het selecteren? Een overhemd met een regular fit is voorzien van een heel lichte taillering en is dus veel minder getailleerd dan het modern fit overhemd. Het is vrij recht en toch ziet het er een vlot uit. Regular fit is een gebruikelijke pasvorm. Een overhemd met een regular fit pasvorm van goede maat past iedere man met een maatje meer of door mannen die graag wijdere kleding dragen en zit goed bij iedere outfit.

De modern fit of de moderne pasvorm, is voor iedere man met een gemiddelde bouw. Wanneer taillering uw voorkeur geniet en u regular fit te ruim vindt, biedt modern fit de perfecte pasvorm. Ook in het geval u de pasvormen slim fit en tailored fit te strak vindt. Een shirt met een moderne pasvorm sluit perfect aan bij een licht getailleerd kostuum.

Naast het antwoord op wat het verschil is tussen moderne en normale pasvorm bij een shirt, zijn er meer interessante weetjes over pasvormen. Hoeveel pasvormen zijn er bij overhemden? Wanneer kiest u voor modern fit en wanneer voor regular fit? Hoe kunt u deze pasvormen herkennen?
 

Wat zijn de eigenschappen van modern fit en regular fit?

Het verschil tussen een modern fit overhemd en een regular fit overhemd in een overzicht:
 
Modern fit Regular fit
Moderne pasvorm Ruime pasvorm
Licht getailleerd  Heel lichte taillering 
Voor de man met een gemiddelde bouw  Voor de man met een maatje meer
Hoort bij een lichte getailleerde outfit Zit goed bij ieder kostuum
 

Welke pasvormen zijn er?

We kunnen dieper ingaan op het verschil tussen een modern fit overhemd en een regular fit overhemd. Over het algemeen zijn er acht pasvormen waaruit u kunt kiezen. Echter, we hebben het aantal teruggebracht in onze collectie naar zes. De namen hebben we ook eenvoudiger gemaakt voor de klant om de juiste pasvorm te vinden. 

De verschillende pasvormen:
  • Super Slim Fit = zeer strak getailleerd
  • Slim Fit = strak getailleerd
  • Tailored Fit = middel strak getailleerd
  • Modern Fit = normaal (licht getailleerd)
  • Regular Fit = enigszins wijd (heel licht getailleerd)
  • Comfort Fit / Classic Fit = wijd (niet getailleerd)  
 

Slanke pasvorm of normale pasvorm?

Een goed passend regular fit shirt of kledingstuk gaat perfect samen met een traditioneel kostuum zonder taillering. Het valt namelijk wijd te uit onder een colbert dat zwaar getailleerd is. Het heeft een klassieke uitstraling en dit model wordt het meest gebruikt bij formele gelegenheden. De licht getailleerde pasvorm is voor mannen met een maatje meer gangbaar en biedt een onmiskenbaar uiterlijk.

Een modern fit overhemd daarentegen gaat goed samen met een licht getailleerde outfit. De taillering van het overhemd verdwijnt op natuurlijke wijze onder een colbert met rechte pasvorm. Modern fit wordt steeds populairder en u kunt ook naar een formele gelegenheid prachtig gekleed in een getailleerde outfit. Professionals kiezen ook steeds vaker voor de moderne en vlotte uitstraling van licht getailleerde hemden en outfits.

Met een slanke pasvorm bereikt u een keurige look. Het overhemd lijkt precies geknipt voor u doordat getailleerde overhemden beter afkleden. Zo ziet u er netter uit. De traditionele outfit is echter recht gesneden en valt dus wijder. Daarom zitten strak gesneden outfits als gegoten en geven zo een schonere uitstraling. Behalve dat een getailleerd overhemd eruitziet alsof het op maat voor u gemaakt werd, de strakke pasvorm zit simpelweg beter.

De normale pasvorm biedt een traditionele uitstraling omdat overhemden met een neutrale pasvorm wijder uitvallen op de taille. Het overhemd is zo heel comfortabel en zit altijd goed. De traditionele outfit is recht gesneden en zit iets wijder vergeleken met moderne strak gesneden outfits. Ondanks heel licht getailleerde outfits ruim zitten, zorgen deze toch voor een correcte uitstraling.

Bovendien ziet een heel licht getailleerd overhemd er zakelijk uit en biedt ook iets meer bewegingsruimte vergeleken met een strak gesneden model. De slanke pasvorm wordt vaker gebruikt bij formele gelegenheden en toch is een overhemd met een normale pasvorm altijd een veilige keus.


Hoe de moderne pasvorm van de normale pasvorm te onderscheiden

Het verschil kunt u herkennen aan het label van het shirt. Hierop wordt de pasvorm in de meeste overhemden vermeld. Als het label ontbreekt, kunt u het herkennen aan het model van het overhemd. U kunt het overhemd uitleggen en als u een versmalling in de taille ziet, heeft u beslist een getailleerd overhemd. Daarnaast is de taillering aan het rugpand te zien. De stof wordt bij het tailleren aan de achterkant ingenomen en zo ontstaat er een naad.

Echter, als u het shirt uitlegt en bijna geen versmalling in de taille te zien is, heeft u beslist een regular fit shirt. Aan het rugpand zult u zien dat het shirt met neutrale pasvorm heel licht of niet is ingenomen. Het overhemd heeft zo een kleine coupenaad aan de achterkant, maar meestal ontbreekt deze taillering op de rug.

 

Hoe kies ik de juiste maat bij mijn pasvorm?

Ook al kiest u voor extra ruimte op de taille, u wilt natuurlijk dat het overhemd perfect past. Het is daarom belangrijk dat de juiste maat genomen wordt. Zo leidt een te nauwe taillering tot een hemd dat niet prettig zit. Aan de andere kant zorgt een te wijde pasvorm ervoor dat het hemd te groot lijkt waardoor uw outfit er ook onverzorgd uitziet. Meet voor alle zekerheid dus altijd de maat van uw taille. Daarnaast is het aanbevolen voor een perfecte pasvorm uw boordmaat, borstomtrek, mouwlengte en taillemaat te meten. Ook bij een getailleerd hemd wilt u natuurlijk dat het shirt perfect zit. Ook hier is daarom de exacte maat van belang. Is de taillering te nauw genomen dan wordt het hemd oncomfortabel. Is de pasvorm te groot dan wordt de strakkere uitstraling van het overhemd teniet gedaan. Meet eerst altijd dus de maat van uw taille. Aanbevolen is voor de ideale pasvorm om ook uw boordmaat, borstomtrek, mouwlengte en taillemaat te nemen.