Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is een core fit overhemd?

Een overhemd lijkt een eenvoudig kledingstuk, maar bestaat in veel pasvormen. Dit keer ben ik voor u op zoek gegaan naar het verlossende antwoord op de vraag: Wat is een core fit overhemd?


Core fit overhemden voor mannen
 

Een core fit overhemd heeft een rechte pasvorm en heeft daarmee dezelfde pasvorm als een regular fit overhemd. Een core fit overhemd valt slechts een beetje getailleerd.

 

Een core fit overhemd is een fijn overhemd voor mannen die een wat dikkere buik hebben, omdat het overhemd recht en niet getailleerd valt. De breedte van het overhemd bij de borst en bij de buik is nagenoeg gelijk.

 

Pasvormnamen van overhemden lijken soms abracadabra, maar nu weet u wat een core fit overhemd is. Lees vooral verder als u meer wilt weten over hoe een core fit overhemd moet vallen om goed gedragen te worden.


U vindt onze collectie regular fit overhemden hier.
 

Pasvorm van core fit

Een overhemd met een core fit pasvorm heeft een vrij rechte pasvorm. Dit houdt in dat de stof bij de borst ongeveer even breed is als bij de buik.

 

Vroeger hadden overhemden allemaal een recht model als de core fit en kenden we nog helemaal niet zo veel soorten pasvormen. Tegenwoordig zijn overhemden met een strakkere pasvorm, zoals een slim fit, meer in de mode.

 

Toch kan het dragen van een core fit overhemd erg aan te raden zijn als u een wat vollere buik heeft. Dit voorkomt dat het overhemd de kans heeft om open te springen, of dat het overhemd bij de buik goed zit, maar bij de borst te groot is.

 

Wanneer zit een core fit overhemd goed?

Door de rechte pasvorm zou een core fit bij elke man goed moeten zitten – al zal de stof bij de een weliswaar iets losser zitten dan bij de ander. Een vuistregel voor de core fit pasvorm is dat de stof bij de borst vooral niet te los moet zitten.

 

Daarentegen moet u uiteraard wel genoeg bewegingsruimte overhouden. Let ook altijd op dat er geen knoopjes openspringen rondom de buik. Is dit het geval, dan zult u toch een maat groter moeten proberen.

 

Verschil tussen core fit en andere pasvormen

De benaming core fit is vrij nieuw, maar het model bestaat al veel langer. De core fit is namelijk een van de klassiekste pasvormen voor overhemden. Om u even een handje te helpen: andere benamingen voor core fit zijn regular fit, custom fit en classic fit. Grote kans dat u die al vaker tegen bent gekomen.

 

Tegenwoordig worden er voor dezelfde pasvorm verschillende namen gebruikt, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet in de zoektocht naar een goed passend overhemd. Om deze reden heb ik voor u een tabel samengesteld die de verschillen en overeenkomsten tussen de pasvormen laat zien.

 

  Strak Getailleerd Licht getailleerd Recht Wijd
Body fit ++ - - - -
Tight fit ++ - - - -
Smart fit ++ - - - -
Super slim fit ++ - - - -
Body fit* + + + - -
Slim fit* + + + - -
Tailored fit - + + - -
Fitted - - + - -
Loose fit - - ++ - -
Contemporary fit - - ++ - -
Modern fit - - ++ - -
Classic fit - - + ++ -
Core fit - - + ++ -
Custom fit - - + ++ -
Regular fit - - + ++ -
Comfort fit - - - ++ ++

* Hoe getailleerd deze pasvorm valt, verschilt per merk.

 

Voordelen en nadelen van core fit

Een core fit overhemd past niet helemaal in de hedendaagse mode. Tegenwoordig dragen mannen vaker strakke, getailleerde overhemden. Toch wil ik u hier totaal niet door laten ontmoedigen. Belangrijk is dat u draagt wat u mooi vindt, waar u zich lekker in voelt, maar ook vooral: wat u goed staat.

 

Zoals ik eerder noemde is een core fit overhemd namelijk ideaal voor de man met een wat dikkere buik. Omdat de pasvorm recht is en de stof even breed is bij de borst als bij de buik, krijgt u niet te maken met stof die te strak rondom uw buik zit en knopen die openspringen. Dat is belangrijker dan met de mode meelopen.

 

Wanneer draag je core fit?

Zoals gezegd is een core fit pasvorm het beste om te dragen als u een wat dikkere buik heeft en een meer getailleerde pasvorm voor openspringende knoopjes zou zorgen.

 

Draagt u in uw vrije tijd ook graag overhemden? Dan is een core fit overhemd ideaal. De pasvorm zorgt ervoor dat u bewegingsvrijheid heeft. Ook is het niet erg als hij iets losser zit, wat voor een meer casual uitstraling zorgt.

 

Daarnaast wil ik u adviseren om een core fit overhemd te dragen als het colbert dat u over uw overhemd draagt ook een core fit heeft. Een overhemd in dezelfde pasvorm als het colbert dragen staat het mooist.

 

Voor klassieke pakken geldt dat deze een core fit hebben. Draag hieronder dus ook een core fit overhemd.

 

Gerelateerde vragen

Wat is body fit? Een body fit overhemd heeft een getailleerde pasvorm. Hoe getailleerd deze pasvorm precies is, verschilt echter per merk.

 

Een overhemd met een body fit pasvorm dat door een Italiaans merk wordt verkocht zal bijvoorbeeld behoorlijk getailleerd zijn. Zeker is in ieder geval dat het bij body fit altijd om een getailleerd overhemd gaat.

 

Wat is modern fit? Een modern fit overhemd heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een moderne pasvorm. Een modern fit overhemd heeft een licht getailleerde pasvorm, zoals in de mode is. Andere benamingen voor een modern fit zijn contemporary fit en loose fit.

U vindt onze collectie modern fit overhemden hier.

 

Wat is custom fit? Een custom fit overhemd heeft dezelfde pasvorm als een core fit overhemd. Een custom fit overhemd is dus bij de borst even breed als bij de buik.

 

De pasvorm is slechts licht getailleerd. Dit zorgt ervoor dat het een pasvorm is die elke man goed kan hebben. Custom fit is ook hetzelfde als regular fit en classic fit.